Oleg Protasov, fostul antrenor al Stelei, a semnat un contract pentru trei sezoane si jumatate cu Dnepr Dnepropetrovsk. Tehnicianul s-a declarat incantat ca poate antrena echipa la care s-a format. "Vreau sa aduc pe Dnepr pe primele locuri. Am auzit
Oleg Protasov, fostul antrenor al Stelei, a semnat un contract pentru trei sezoane si jumatate cu Dnepr Dnepropetrovsk. Tehnicianul s-a declarat incantat ca poate antrena echipa la care s-a format. "Vreau sa aduc pe Dnepr pe primele locuri. Am auzit ca aici exista conditii foarte bune de antrenament, la care pe vremea mea doar visam. As vrea ca Dnepr sa joace un fotbal ofensiv, pentru mine este foarte important ca lumea sa vina la stadion si sa iubeasca echipa pentru stilul sau", a declarat Protasov. Presedintele clubului ucrainean, Andrei Stetenko, a declarat ca aducerea lui Protasov este primul pas spre revenirea lui Dnepr in elita. "Pozitia noastra in clasamentul Ucrainei lasa mult de dorit. Ne-am incheiat campaniile in Cupa Ucrainei si Cupa UEFA, dar vom face un efort sa ne revenim", a anuntat Stetenko. La randul sau, Oleg Protasov a precizat ca vrea ca Dnepr sa revina in fruntea fotbalului ucrainean. "Auzisem ca sunt conditii excelente pentru echipa, dar nu credeam ca sunt chiar ideale, pe vremea mea puteam doar sa visam la asa ceva. Nu multe cluburi din Europa au asa ceva", a spus Protasov. Dnepr ocupa in acest moment locul noua in clasament, la 28 de puncte in spatele liderului Dinamo Kiev. In alta ordine de idei, fostul tehnician al ros-albastrilor a declarat ca si l-ar dori la noua sa echipa pe capitanul stelist Mirel Radoi, dar a precizat ca finantatorul Gigi Becali nu doreste sa se desparta de el in perioada urmatoare, informeaza site-ul oficial al gruparii ucrainene. "Il vreau pe Radoi la Dnepr, dar din moment ce Steaua s-a calificat in primavara europeana, finantatorul echipei, normal, doreste ca Radoi sa ramana, cel putin pana la iesirea din competitie. Radoi nu este impotriva venirii la Dnepr, dar Becali nu doreste sa se desparta de el in perioada urmatoare", a spus Protasov. Fostul tehnician al gruparii din Ghencea a afirmat ca in cele sase luni petrecute la Steaua a strigat la jucatori o singura data. "Dupa ce la pauza eram condusi cu 1-0 si echipa jucase prost, era nevoie sa ridic tonul, iar apoi am castigat (n.r. - meciul cu Jiul Petrosani). Jucatorii stiau felul meu de a fi, am fost mai tacut decat multi antrenori. Nici mie nu-mi placea sa se tipe la mine cand eram jucator", a comentat Protasov. Tehnicianul ucrainean a parasit Steaua pe 16 decembrie, dupa ce a reusit calificarea in saisprezecimile Cupei UEFA. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.