Antrenorul roman a primit 17 luni de inchisoare cu suspendare, pentru ca in 2001, pe cand era jucator la Galata, a injurat, a scuipat si a calcat pe picior un arbitru turc. Gheorghe Hagi are cazier in Turcia. Actualul antrenor al lui P
Antrenorul roman
a primit 17 luni de inchisoare cu suspendare, pentru ca
in 2001, pe cand era jucator la Galata,
a injurat, a scuipat
si a calcat pe picior
un arbitru turc.


Gheorghe Hagi are cazier in Turcia. Actualul antrenor al lui Poli Timisoara a fost condamnat de un tribunal din Istanbul la 17 luni de inchisoare cu suspendare, pentru ca in 2001, pe cand evolua la Galatasaray, l-a atacat pe arbitrul Erol Ersoy in timpul meciului cu Genclerbirligi, din prima liga turca. Potrivit agentiei Anatolia, avand in vedere cazierul ""curat"" al acuzatului, judecatorii au decis sa-i acorde o pedeapsa cu suspendare. In schimb, ""Regele"" va fi nevoit sa plateasca amenda de 1.770 de euro. Totusi, o parte a presei turce sustine ca nu ar fi vorba de inchisoare, ci doar de sanctiunea contraventionala.
INCIDENTUL. Scandalul care i-a avut in centru pe Hagi si pe arbitrul Ersoy a tinut multa vreme prima pagina a ziarelor, atat in Romania, cat si in Tara Semilunii. Potrivit presei de pe malurile Bosforului, totul a inceput in minutul 32 al partidei Galatasaray - Genclerbirligi, disputata la 10 martie 2001, cand Hasan Sas a inscris un gol anulat apoi de centralul Ersoy. Decizia a provocat nemultumirea lui Hagi, care l-a tras pe arbitru de tricou. In momentul in care Ersoy i-a aratat romanului cartonasul rosu, ""Regele"" l-a calcat pe picior si l-a scuipat pe arbitru, fiind scos de pe teren cu greu de coechipierii sai, printre care se afla si Gica Popescu.
PROCES. Galata a castigat acea partida cu 2-1, iar a doua zi dupa incident fostul international roman si-a cerut scuze pentru comportamentul sau intr-o conferinta de presa. Cinci zile mai tarziu, Hagi a fost suspendat pentru sase etape, in urma unei decizii a Comisiei de Disciplina a Federatiei Turce de Fotbal. Ulterior, arbitrul Ersoy l-a actionat in instanta pe Hagi pentru agresiune si calomnie. ""Regele"" a lipsit de la primele sapte infatisari ale procesului, insa a fost prezent la a opta, dupa ce a fost amenintat ca va fi adus cu politia la tribunal.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.