Ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, a declarat ca prin recalcularea pensiilor au fost eliminate inechitatile din sistem. "In aceasta ultima etapa, s-au recalculat 1.173.000 de dosare de pensii, dintre care 660.876 de pensionari au beneficiat de o major
Ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, a declarat ca prin recalcularea pensiilor au fost eliminate inechitatile din sistem. "In aceasta ultima etapa, s-au recalculat 1.173.000 de dosare de pensii, dintre care 660.876 de pensionari au beneficiat de o majorare a pensiilor. Trebuie sa spun ca procesul de recalculare a pensiilor nu a fost unul de majorare a acestora, ci de eliminare a inechitatilor din sistemul de pensii. Cresterea medie inregistrata in urma recalcularii pensiilor din ultima etapa este de 24,78 %, pentru cei carora le-a crescut pensia, si de 13,2 % pentru toate cazurile", a afirmat ministrul Muncii. Potrivit acestuia, pe totalul actiunii, pensiile au crescut in proportie de peste 45 %.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.