Valul fuziunii ii loveste din nou pe liberali si democrati. Dupa ce si unii, si altii au respins vreme de un an unificarea pedisto-penelista, ultimele semnale date de Tariceanu si Boc ii incurajeaza pe sustinatorii ideii.
Democratul Radu Berce
Valul fuziunii ii loveste din nou pe liberali si democrati. Dupa ce si unii, si altii au respins vreme de un an unificarea pedisto-penelista, ultimele semnale date de Tariceanu si Boc ii incurajeaza pe sustinatorii ideii.
Democratul Radu Berceanu o ia inaintea tuturor si propune exemplul teritoriului. "Putem sa castigam alegerile din Dolj sub culorile portocalii ale Aliantei. De aceea, mi-am si pus astazi cravata portocalie. Sunt un adept infocat al ideii de alianta si de unificare intre PNL si PD. Putem face acest lucru aici, la Dolj, si putem sa dam astfel un semnal si pentru alte parti", a afirmat Berceanu, cu ocazia realegerii sale in functia de presedinte al organizatiei doljene a democratilor.
Si colegul sau de Alianta, liberalul Gheorghe Flutur, vrea sa vada doar portocaliu in fata ochilor. Liderul PNL a cerut alesilor locali ai puterii sa "se reactiveze" culoarea portocalie prin actiuni si proiecte comune si "nu pe banda de stiri de la televizor". "Faptul ca aceasta Alianta nu a gasit cea mai buna formula sa faca o fuziune, nu cred ca a fost o chestiune buna, dar totusi avem timp sa ne gandim la aceasta constructie si ati vazut ca s-au reluat discutiile pentru aceasta fuziune intre PNL si PD, ca o forta care sa se contrapuna PSD-ului in perioada urmatoare", a afirmat Flutur. El a amintit ca in perioada 2002-2003, liberalii "tot singuri au stat", PD la fel, iar "cand se apropia data alegerilor ne-a venit mintea la cap si am facut aceasta constructie".
"Acum, in mandatul 2004-2008, la fel, fiecare pe culoare proprii, ceea ce nu-i bine, dar eu sunt convins ca pe masura ce se apropie data alegerilor va fi tot mai naturala aceasta miscare", a mai spus liderul liberal, adaugand ca, pe scena politica, pe zona lui, "PSD a coagulat tot".
Flutur a precizat ca "discutiile la varf" sunt de incepere a coagularii celor doua partide ale Aliantei si ca se cere acelasi lucru si jos, la structurile partidului. "Daca noi nu urmarim proiectele care anul trecut le-am adus in fata electoratului si am castigat alegerile, exista mari pericole. Asta e solutia pe care istoria o va arata ca este benefica. Daca ne gandim la egoism politic, atunci putem sa ne gandim inapoi la procente mici pe care PNL le-a mai avut", a apreciat Flutur.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.