Sindicatele din Educatie si-au retras actiunile in instanta declansate impotriva mai multor institutii ale statului, singurele ramase pe rol dupa incetarea grevei fiind cele deschise de Federatia Educatiei Nationale impotriva Ministerului Finantelor
Sindicatele din Educatie si-au retras actiunile in instanta declansate impotriva mai multor institutii ale statului, singurele ramase pe rol dupa incetarea grevei fiind cele deschise de Federatia Educatiei Nationale impotriva Ministerului Finantelor si a Guvernului. Ca urmare a deciziei de incetare, incepand de marti, a grevei generale din invatamant, Ministerul Educatiei si Cercetarii si-a retras cererea de chemare in judecata formulata impotriva federatiilor sindicale. Tribunalul Bucuresti a luat act, vineri, de cererea de renuntare la actiunea in instanta. Tot vineri, Sectia a VIII-a conflicte de munca a Tribunalului Bucuresti a luat act de dorinta sindicatelor de a renunta la actiunile pe care acestea le-au deschis in instanta impotriva Ministerului Educatiei si a altor institutii centrale ale statului - Guvernul, Presedintia, Ministerul Finantelor Publice. Federatia Educatiei Nationale (FEN) a anuntat, printr-un comunicat difuzat vineri, ca a renuntat la actiunea declansata impotriva Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC) si Presedintiei. La actiunea impotriva MEdC s-a renuntat pentru ca si ministerul si-a retras actiunea impotriva sindicatelor. La judecarea cu Administratia Prezidentiala s-a renuntat deoarece aceasta a fost singura institutie care, pe parcursul negocierilor cu Guvernul, si-a indeplinit obligatiile pentru care fusese chemata in judecata, precizeaza FEN. In schimb, FEN isi mentine cererea de chemare in judecata fata de Guvernul Romaniei si Ministerul Finantelor Publice, pentru obligarea acestora la asigurarea unui trai decent pentru salariatii din invatamant si la aplicarea programului de guvernare, asa cum a fost acesta votat de Parlament. "Semnarea Acordului cu Guvernul Romaniei nu inseamna si incetarea demersurilor noastre pentru imbunatatirea statutului personalului din invatamant. FEN considera ca instanta este singura cale prin care drepturile constitutionale ale celor pe care ii reprezinta pot fi materializate in aceasta etapa", spune Catalin Croitoru, liderul FEN, cel care semneaza acest comunicat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.