O serie de scandaluri izbucnite dupa plasarea in comert, sub etichete false, a unor mari cantitati de carne alterata sau a unor deseuri din abator, a determinat autoritatile germane sa reactioneze cu duritate. Potrivit corespondentului ziarului "Le F
O serie de scandaluri izbucnite dupa plasarea in comert, sub etichete false, a unor mari cantitati de carne alterata sau a unor deseuri din abator, a determinat autoritatile germane sa reactioneze cu duritate. Potrivit corespondentului ziarului "Le Figaro" la Berlin, in ultimele doua saptamani au fost confiscate de pe piata 2.800 tone de carne intrata deja in descompunere, in "afacere" fiind implicate cel putin 50 de intreprinderi si magazine. Lantul scandalurilor a inceput in luna octombrie, semnale despre comercializarea carnii alterate venind din mai multe landuri germane. Verificarea celor 300 de antrepozite frigorifice existente in Germania, actiune inca in curs de desfasurare, a dus la confiscarea de pe acum a 23 tone de salamuri preparate din carne alterata.
Pana acum, se pare ca 550 tone de carne suspecta au fost livrate si catre 80 clienti din strainatate si germani, a precizat un purtator de cuvant al Oficiului pentru protectia consumatorilor. Si in Danemarca, 18,5 tone de slanina si 500 kilograme de carne tocata perimate, provenind din Germania, au fost retrase din comert si returnate furnizorului. Insasi Angela Merkel, noul cancelar german, a luat pozitie fata de aceste scandaluri, in primul sau discurs de politica generala din Parlament. "Noi avem ca deviza toleranta zero (...) fata de cei care distrug increderea consumatorilor", a spus Angela Merkel si a cerut sa fie luate severe masuri contra celor ce se afla la originea acestui grav scandal.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.