Nu am citit piesa ""Evanghelistii"" a Alinei Mungiu, nici nu am vazut-o reprezentata, asa ca n-am sa iau scandalul starnit de ea decat ca punct de pornire pentru cateva consideratii despre etica literara, daca nu folosesc o expresie prea pretentioasa
Nu am citit piesa ""Evanghelistii"" a Alinei Mungiu, nici nu am vazut-o reprezentata, asa ca n-am sa iau scandalul starnit de ea decat ca punct de pornire pentru cateva consideratii despre etica literara, daca nu folosesc o expresie prea pretentioasa. Piesa a aparut in 1992, a fost premiata si s-a jucat in Romania si-n strainatate. De 13 ani, nu stiu ca ea sa fi starnit proteste sau ele nu au fost destul de puternice ca sa razbeasca in medii. Zilele acestea insa, atat Biserica Romana Ortodoxa, cat si cea Catolica au condamnat piesa pentru ""blasfemie"", considerand ca ea aduce in scena o imagine ireverentioasa a lui Iisus si a altor personaje din Evanghelii. Cum subiectul este facut parca pentru reactii emotionale , cred ca, inainte de a ne porni pe aceasta cale, ar fi bine sa judecam putin situatia la rece.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.