Fiul fostului sef al Statului Major al Armatei, Mircea Chelaru, si complicele sau au fost eliberati ieri, de Completul de noua judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ). Magistratii au dispus punerea de indata in libertate a lui Preda
Fiul fostului sef al Statului Major al Armatei, Mircea Chelaru, si complicele sau au fost eliberati ieri, de Completul de noua judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ). Magistratii au dispus punerea de indata in libertate a lui Preda Chelaru si Dumitru Scutaru, arestati preventiv in urma cu cateva zile pentru trafic de influenta. Totodata, s-a hotarat revocarea masurii arestarii preventive, dispusa anterior de instanta suprema. Avocatul lui Dumitru Scutaru, Sanda Cuculis, a apreciat ca ICCJ a aplicat legea si ca mandatele de arestare preventiva emise pe numele lui Preda Chelaru si respectiv, Dumitru Scutaru erau nule, pentru ca instanta suprema nu era competenta sa judece acest dosar.
Infractiunea nu exista
Avocatii apararii au pledat in sedinta de judecata pentru eliberarea celor doi acuzati pe motiv ca masura arestarii preventive a acestora este ilegala si netemeinica, deoarece nu exista infractiunea de trafic de influenta in acest caz. De asemenea, avocatii au precizat ca nu au avut posibilitatea sa aiba la dispozitie casetele audio si video privind flagrantul realizat.
Chelaru si Scutaru au fost retinuti de procurorii Departamentului National Anticoruptie, in urma unui flagrant in timpul careia au fost prinsi luand mita 4000 de euro de la un politist. In schimbul banilor, acestia trebuiau sa-i faciliteze politistului transferul de la Serviciul de Evidenta a Populatiei Neamt la Serviciul Pasapoarte, din aceeasi localitate. In acest caz mai sunt implicati si directorul general al Directiei Generale de Pasapoarte, chestorul de politie Lazar Carjan, si directorul general al Inspectoratului National pentru Evidenta Persoanelor, comisarul sef de politie, Silviu-Cristian Luncasu. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.