Vadim Tudor a fost reales sambata, la cel de-al patrulea Congres, in functia de sef al peremistilor de pretutindeni. In buna traditie comunista, Tribunul a fost singurul candidat la functia de presedinte al PRM. Cu privire la criticile unora referito
Vadim Tudor a fost reales sambata, la cel de-al patrulea Congres, in functia de sef al peremistilor de pretutindeni. In buna traditie comunista, Tribunul a fost singurul candidat la functia de presedinte al PRM. Cu privire la criticile unora referitoare la candidatura sa unica la sefia PRM, Vadim a explicat ca si Napoleon si-a pus singur coroana. Dupa ce si-a extaziat adoratorii cu un discurs stufos ce a scos in prim-plan toate temele populiste preferate, Tribunul a fost uns sef, cu unanimitate de voturi, ca un veritabil star rock: cu artificii si baloane multicolore. Peremistii si-au aplaudat cu surle si trambite liderul, la manifestatie fiind prezent si un ansamblu muzical maramuresean care a inviorat atmosfera cu varii cantece nationaliste. Participantii la Congres au ales, la indicatiile precise ale lui Vadim, intreaga conducere a PRM: Augustin Bolcas - vicepresedinte, Gheorghe Funar - secretar general, iar Petre Popeanga, Mihai Ungheanu, Gheorghe Buzatu, Dan Claudiu Tanasescu, Carol Dina si Nicolae Iorga - vicepresedinti. ZIUA a titrat inca in urma cu trei saptamani ca Vadim va reduce numarul vicepresedintilor si al membrilor Biroului Permanent al PRM de teama unor eventuale conspiratii la adresa sa. Drept urmare, Biroul a fost vaduvit de cinci membri. Fiind convins ca este tinta unor conspiratii, Tribunul a precizat ca exista o serie de uneltitori intriganti in PRM. "Exista un nucleu de vesnic nemultumiti, care, oricat le-ai oferi, orice ai face pentru ei si indiferent de cat de bine ar merge partidul la un moment dat, ei tot dau din gura, pe la colturi, uneltesc, duc vorba, transmit amenintari, aranjeaza listele pentru Parlament", a sustinut Tribunul. El a aratat ca acesti "complotisti de profesie" se preteaza la "turnatorii mizerabile" impotriva unor oameni "curati si muncitori, pe care incearca sa ii termine". Vadim s-a plans de faptul ca este bombardat cu mesaje si memorii care ii consuma "timpul si nervii", dar care il si infurie. El a dat exemplul unui fost parlamentar care i-ar scrie "epistole anonime", ca fiind din partea unor "specialisti ai Serviciilor Secrete ce ard de nerabdare" sa il protejeze "de tradatori si complotisti" si care reprezinta niste "diversiuni penibile".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.