17 Noiembrie 2005de Mara Raducanu

Lectura de un minut

CAIET DE RETETE Parfum, gust si sanatate... Sunt primele lucruri la care te gandesti, rand pe rand, in momentul in care te decizi sa mananci o gutuie sau sa prepari diferite mancaruri din acest fruct. Solutii ai destule, iar retete, de la cele

CAIET DE RETETE

Parfum, gust si sanatate... Sunt primele lucruri la care te gandesti, rand pe rand, in momentul in care te decizi sa mananci o gutuie sau sa prepari diferite mancaruri din acest fruct. Solutii ai destule, iar retete, de la cele dulci, pana la bucate ""adevarate"" gasesti din belsug! Asa ca astazi ne vom gandi, pentru dumneavoastra, cititorii nostri, la un meniu complet pe baza de gutui.
Pentru pranz, avem de ales intre o delicioasa mancarica preparata din savuroasele fructe ale toamnei, gutui cu carne de gaina sau gutui cu carne de porc. Va cunoasteti cel mai bine, asa ca sunteti cei mai in masura sa stiti ce anume va starneste pofta! Cu putin zahar, unt, cu vin, faina si condimente dupa gust, adeseori cu carne, mai grasa sau mai slaba gutuile sunt o adevarata delectare! Asteptam sa se aseze putin mancarea si trecem la desert. Nici nu va puteti imagina cate delicatese se pot pregati din acest fruct, galben si parfumat! Gutui cu zahar ars, gutui umplute cu miere si stafide, peltea, dulceata cu scortisoara si nuci, prajitura cu gutui sunt doar cateva dintre propunerile noastre! Ca sa nu mai vorbim de gutuile coapte, servite cu zahar si vanilie care fac adevarate minuni in zilele friguroase de iarna!

GUTUI CU CARNE

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.