Firmele care lucreaza la reabilitarea carosabilului si a caii de rulare a tramvaiului de pe Calea Giulesti, precum si la consolidarea pasajului de la Marasesti vor pierde contractul cu municipalitatea si vor fi amendate de catre aceasta, a afirmat, i
Firmele care lucreaza la reabilitarea carosabilului si a caii de rulare a tramvaiului de pe Calea Giulesti, precum si la consolidarea pasajului de la Marasesti vor pierde contractul cu municipalitatea si vor fi amendate de catre aceasta, a afirmat, ieri, primarul general Adriean Videanu. "In urma evaluarilor la cateva contracte, eu, cel putin, am cerut directorului RATB sa rezilieze contractul pe Giulesti - care este cu reabilitarea tramvaiului - si am cerut Administratiei Strazilor sa rezilieze contractul - daca sunt intrunite conditiile legale - la Podul Marasesti. Nu putem sa stam sa asistam permanent la incapacitatea acestor companii, care ne creeaza mari probleme", a spus Videanu, referindu-se la incalcari ale termenelor de finalizare a lucrarilor.
Lucrarile de reabilitare a carosabilului si de inlocuire a caii de rulare a tramvaiului de pe Calea Giulesti aveau ca termen de finalizare data de 1 noiembrie 2005. De asemenea, potrivit contractului incheiat cu firma de constructii, lucrarile de consolidare, largire si modernizare a pasajului de la Marasesti ar fi trebuit sa fie intr-un stadiu mult mai avansat, potrivit primarului general. Conform unei dispozitii de primar, emise de fostul edil al Capitalei, Traian Basescu, incepand cu data de 15 noiembrie sunt interzise orice fel de lucrari de reabilitare pe drumurile publice. Incalcarea acestei prevederi atrage sanctiuni de cateva zeci de milioane de lei vechi. Exceptie de la aceasta dispozitie fac acele interventii in carosabil, aparute in urma unor avarii la retelele de utilitati publice. Cele doua societati care au primit contractele mentionate, nu numai ca au intarziat termenele de finalizare a lucrarilor, dar nu au luat nici masurile necesare de conservare a lucrarilor pentru anul viitor, a mai spus Videanu. "Practic, o sa dam si o reglementare la nivelul Capitalei, prin care toate companiile care nu si-au onorat obligatiile sau sunt in litigiu cu primaria nu vor mai fi primite la licitatie. (...) De asemenea, vor fi aplicate penalitati si amenzi fara nici un fel de restrictie", a mai spus Videanu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.