Bugetul alocat Ministerului Culturii este mai mic decat suma alocata acestei institutii pe vremea guvernarii PSD, a declarat ieri fostul ministru liberal Mona Musca. Aceasta a prezentat o scrisoare deschisa, pe tema bugetului alocat Culturii, adresat
Bugetul alocat Ministerului Culturii este mai mic decat suma alocata acestei institutii pe vremea guvernarii PSD, a declarat ieri fostul ministru liberal Mona Musca. Aceasta a prezentat o scrisoare deschisa, pe tema bugetului alocat Culturii, adresata presedintelui Traian Basescu, premierului Calin Popescu-Tariceanu, membrilor Executivului si Parlamentului. Fostul ministru al Culturii a cerut o majorare cu 0,05% a bugetului alocat acestui segment astfel incat fondurile care se indreapta catre Cultura sa ajunga de la 0,15% la 0,20% din PIB. "De la 0,15% la 0,20%, adica 161.000 RON in plus! Marind bugetul Culturii de la 0,15% din PIB la 0,20% din PIB ne asumam promisiunile facute, ne tinem cuvantul dat si aratam respectul indreptatit pentru cultura, creatori, artisti si public", se arata in scrisoare. Mona Musca a reamintit, totodata, ca subventionarea corespunzatoare a segmentului cultural a fost una dintre promisiunile principale ale Aliantei DA PNL-PD in campania electorala. Pe de alta parte, a spus ea, cresterea bugetului Culturii este unul din obiectivele principale ale actualului Guvern. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.