Pesedistii incep sa fie din ce in ce mai nemultumiti de liderul lor Mircea Geoana. Ei il acuza pe presedintele PSD ca nu pune in practica reformarea cat mai grabnica a partidului. Unii dintre liderii PSD s-au plans ieri ca Geoana foloseste ca pretext
Pesedistii incep sa fie din ce in ce mai nemultumiti de liderul lor Mircea Geoana. Ei il acuza pe presedintele PSD ca nu pune in practica reformarea cat mai grabnica a partidului. Unii dintre liderii PSD s-au plans ieri ca Geoana foloseste ca pretext unitatea de partid pentru a bloca modernizarea PSD, promisa la Congresul din aprilie. Interesant este faptul ca reprosurile vin tocmai din partea celor care l-au sustinut pe Geoana pentru preluarea presedintiei PSD. Senatorul George Maior a vorbit despre problema de credibiliate cu care se confrunta in acest moment PSD. In opinia sa, prin revenirea unor lideri in prim-planul vietii politice si de partid, nu s-a reusit decat crearea unei stari de confuzie si implicit o stagnare in privinta modernizarii formatiunii social-democrate. Maior a sustinut ca unii dintre pesedisti ar trebui sa se gandeasca foarte serios sa se retraga din politica. Pe de alta parte, secretarul executiv Dan Mihalache i-a cerut insistent lui Geoana sa treaca rapid la reformarea interna a PSD. "Ar trebui sa se inteleaga ca intr-un partid normal exista si institutia retragerii onorabile din viata publica. Nu vreau sa dau nume de lideri care ar trebui sa faca acest lucru. Se cam stiu", a spus Mihalache. In opinia sa, Geoana ar trebui sa urmareasca mai insisitent obiectivele pe care si le-a propus la Congres. "Nici nu stiu daca a inceput reforma in partid. E adevarat, congresul a democratizat partidul pana la celulele de baza", ne-a declarat senatorul PSD Ilie Sarbu. Intrebat cum priveste ideea de unitate promovata de Geoana prin poze de grup sau prin intalniri la care participa alaturi de Dan Ioan Popescu sau Ion Iliescu, senatorul PSD a punctat: "Este greu de spus daca este vorba de unitate. Acum exista o intelegere a liderilor. "Nu avem nici un corupt in partid care sa fie demonstrat de organele de cercetare", a mai spus Sarbu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.