Astazi, marti 15 noiembrie, are loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe (Sala Grigore Gafencu) vernisajul unei expozitii de fotografie a Danei Maitec. Nascuta in Romania, stabilita la Paris, unde traieste si lucreaza in prezent, Dana Maitec e u
Astazi, marti 15 noiembrie, are loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe (Sala Grigore Gafencu) vernisajul unei expozitii de fotografie a Danei Maitec. Nascuta in Romania, stabilita la Paris, unde traieste si lucreaza in prezent, Dana Maitec e unul dintre cei mai prestigiosi fotografi de arta francezi de azi. In portofoliul sau se afla numeroase portrete, deopotriva de mari personalitati din diverse domenii si de oameni obisnuiti.
Expozitia bucuresteana prezinta o parte din rezultatele unui proiect intitulat "Les artistes roumains de Paris dans leurs ateliers", initiat la propunerea Institutului Cultural Roman din Paris ca mijloc de a deschide publicului larg o perspectiva asupra artistilor romani care lucreaza in capitala Frantei si ca o posibilitate de a regasi originea lor comuna. Lucrarile sunt - deci - portrete ale unor pictori, sculptori, designeri, autori de varste, formatii si orientari diverse, nascuti cu totii in Romania si traitori de mai multa vreme ori mai de curand la Paris, in vechea "capitala a artistilor". Explorandu-le personalitatea prin intermediul obiectivului fotografic, in splendide portrete, de o seducatoare caligrafie, jucand atent intre lumini si umbre, uneori cu muchii nete, alteori cu ambiguitati si sugestii nelinistitoare, Dana Maitec realizeaza - de fapt - un foarte subtil si profund "autoportret indirect", ea insasi, cu destinul ei romano-parizian, reflectandu-se in ipostazele colegilor transpusi pe pelicula.
Expozitia, care face parte dintr-un mai amplu proiect de fotografiere artistica a unor personalitati de origine romana din intreaga lume, a fost deja prezentata la Paris. Vernisajul de astazi se va desfasura sub inaltul patronaj al ministrului Afacerilor Externe, Mihai-Razvan Ungureanu. (C.I.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.