O familie din localitatea Mioveni, judetul Arges, a murit, la sfarsitul saptamanii trecute, din cauza intoxicarii cu monoxid de carbon provenit de la o instalatie artizanala de incalzire. Cadavrele acestora, doi adulti si un copil de opt ani, au fos
O familie din localitatea Mioveni, judetul Arges, a murit, la sfarsitul saptamanii trecute, din cauza intoxicarii cu monoxid de carbon provenit de la o instalatie artizanala de incalzire. Cadavrele acestora, doi adulti si un copil de opt ani, au fost gasite de politisti. Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, politistii din localitatea argeseana au fost anuntati, de catre mai multi locatari ai unui bloc, despre faptul ca, de cel putin trei zile, nu-si mai vazusera vecinii dintr-un apartament al imobilului, desi in locuinta acestora lumina era aprinsa in permanenta. La fata locului s-a deplasat echipa operativa care, impreuna cu pompierii militari, a incercat sa deschida usa de acces in apartament, insa, pentru ca aceasta era confectionata din metal, tentativa a esuat. In cele din urma, politistii au intrat in casa pe o fereastra, cu ajutorul unei scari, dupa ce a fost oprita alimentarea cu gaze a cladirii. In locuinta a fost descoperit corpul neinsufletit al lui Constantin Adrian L, cel al sotiei sale, Cristina Ioana si al fiului celor doi. Cadavrele erau in stare avansata de descompunere. In dormitor, pe un scaun, a fost gasit un aparat artizanal de incalzit, conectat cu un furtun la butonul celui de-al doilea arzator al aragazului.
Prevenirea accidentelor
Odata cu venirea sezonului rece, numarul mortilor in accidente care au drept principala cauza folosirea neadecvata a mijloacelor de incalzire este in crestere. De aceea, pompierii recomanda tuturor cetatenilor sa nu foloseasca aparate de incalzit improvizate sau cu defectiuni tehnice. Totodata, populatia este sfatuita sa nu supraincarce sobele pe lemn, si sa aiba pregatita o bucata de tabla pe care sa cada eventualele bucati de jar. De asemenea, instalatiile de gaz trebuie sa fie verificate cu emulsie de apa si sapun, si nu cu bricheta sau vreo sursa de lumina. Populatia din mediul rural este sfatuita sa curete cosurile caselor, tinand cont de faptul ca acestea nu trebuie sa fie incastrate in grinda de lemn, fara protectie termica. In acest sens, sobele folosite in camere de locuit sau bucatarii trebuie sa aiba cosuri din caramida pentru evacuarea fumului. Este interzis, de asemenea, ca focul sa fie lasat aprins fara supraveghere. In alta ordine de idei, oamenii sunt sfatuiti sa aiba un plan de evacuare in caz de incendiu, astfel incat, in eventualitatea izbucnirii unui incendiu, numarul victimelor sa fie cat mai mic. In incheiere, pompierii recomanda ca lumanarile folosite pentru iluminat sa nu fie lasate niciodata aprinse fara a fi supravegheate. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.