Mai multe blocuri, partide si miscari politice de opozitie din Azerbaidjan au luat parte, ieri, la un miting ce a fost autorizat de autoritatile de la Baku, principala cerere a protestatarilor fiind anularea rezultatelor alegerilor parlamentare din 6
Mai multe blocuri, partide si miscari politice de opozitie din Azerbaidjan au luat parte, ieri, la un miting ce a fost autorizat de autoritatile de la Baku, principala cerere a protestatarilor fiind anularea rezultatelor alegerilor parlamentare din 6 noiembrie, informeaza Rompres. Potrivit corespondentului Interfax, participantii la miting au scandat "Alegeri libere!" si "Demisia autoritatilor!". In acelasi timp, potrivit sefului-adjunct al Departamentului central al politiei de la Baku, organismele de aparare a ordinii publice aveau informatii ca opozitia intentiona sa inceapa ieri si o actiune de protest de tip "sit in". Oficialul politiei a precizat insa ca "acest lucru este ilegal si, daca o asemenea incercare va avea loc, atunci ea va fi curmata de organismele de aparare a ordinii publice". Potrivit unor agentii de presa straine, la marsul de protest de ieri au luat parte cel putin la fel de multi manifestanti ca la cel de miercuri, primul din seria "de actiuni in masa" pe care cele doua coalitii anti-guvernamentale - Azadliq, din care face parte si partidul Mussavat, si YES, au promis sa le organizeze dupa scrutinul din 6 noiembrie, ce a dat partidului aflat la putere Yeni Azerbaidjan (Noul Azerbaidjan-YAP) majoritatea absoluta in Parlamentul de la Baku si pe care opozitia il considera "in totalitate falsificat". OSCE, SUA si mai multe tari occidentale au criticat alegerile desfasurate in urma cu trei zile in Azerbaidjan, apreciind ca nu au fost conforme cu normele internationale. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.