Proiectul pesedistului Ion Stan privind organizarea si functionarea SRI a fost adoptat ieri tacit de Camera Deputatilor, pentru ca termenul pentru dezbatere si vot final, stabilit pentru 19 octombrie, fusese depasit. Propunerea a primit aviz negativ
Proiectul pesedistului Ion Stan privind organizarea si functionarea SRI a fost adoptat ieri tacit de Camera Deputatilor, pentru ca termenul pentru dezbatere si vot final, stabilit pentru 19 octombrie, fusese depasit. Propunerea a primit aviz negativ din partea Guvernului si din partea CSAT, dar si din partea Comisiei de Aparare a Camerei. Membrii Comisiei au hotarat sa propuna plenului Camerei respingerea propunerii legislative privind organizarea si functionarea SRI ca o consecinta logica a respingerii propunerii legislative privind comunitatea de informatii, propunerea apartinand tot deputatului Ion Stan. Motivatia deputatilor din Comisia de Aparare a avut la baza faptul ca propunerea legislativa privind comunitatea de informatii a constituit baza pe care a fost gandita organizarea si functionarea SRI, respectiv ca o componenta a comunitatii de informatii. Fiind respinsa propunerea privind comunitatea de informatii, consecinta logica o constituie respingerea celei de-a doua propuneri.
Proiectul lui Stan vizeaza o noua organizare si functionare a SRI ca autoritate administrativa, autonoma, componenta a comunitatii de informatii, specializata in culegerea informatiilor de pe teritoriul tarii ce privesc amenintari la adresa securitatii nationale. Senatul este Camera decizionala in cazul acestui proiect. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.