Corpul de control al primului-ministru a devenit un organism care raspunde la comanda deputatului PNL de Iasi Relu Fenechiu si a prefectului Radu Prisacaru. Cei doi s-au folosit de prietenia cu ministrul delegat pentru controlul fondurilor europene,
Corpul de control al primului-ministru a devenit un organism care raspunde la comanda deputatului PNL de Iasi Relu Fenechiu si a prefectului Radu Prisacaru. Cei doi s-au folosit de prietenia cu ministrul delegat pentru controlul fondurilor europene, Cristian David, pentru a trimite corpul de control al primului-ministru sa verifice la Primaria Iasi si la Consiliul Judetean toate contractele incheiate de cele doua institutii cu cotidienele ZIUA de Iasi si Flacara Iasului. Sunt verificate contractele de publicitate incheiate de ZIUA de Iasi si Flacara Iasului cu Consiliul Local si Consiliul Judetean, precum si cu societati comerciale din subordinea celor doua institutii. Mai mult sunt verificate si contractele pentru inchirierea unor spatii si terenuri incheiate de cele doua ziare. Controlul nu vizeaza si celelalte cotidiene din Iasi. Acest lucru demonstreaza clar ca se doreste intimidarea jurnalistilor de la ZIUA de Iasi sau Flacara Iasului si inchiderea celor doua publicatii pentru ca sunt singurele din Iasi care critica greselile actualei puteri si au devenit din ce in ce mai incomode pentru deputatul Relu Fenechiu si prefectul Radu Prisacaru. Cristian David avea toate motivele sa raspunda solicitarii prefectului Radu Prisacaru deoarece acesta a aparut de foarte multe ori in paginile cotidianului ZIUA de Iasi. Ministrul este logodnicul Vandei Vlasov, fiica avocatului Mihail Vlasov care apare in rechizitoriul intocmit de Parchetul National Anticoruptie in dosarul privind deturnarea unor fonduri europene in valoare de 211.000 euro de la Camera Regionala de Comert. Sumele deturnate au trecut prin conturile lui Mihail Vlasov, iar Cristian David nu a luat nici un fel de masuri. Cotidianul ZIUA de Iasi va sesiza toate organismele internationale care protejeaza libertatea de exprimare despre situatia creata. Romania nu poate fi membru al Comunitatii Europene si al NATO si in acelasi timp membrii Guvernului sa trimita la comanda politica aceste controale in forta. De asemenea, cotidianul ZIUA de Iasi va informa toate ambasadele din Romania ale tarilor democratice despre abuzurile actualei puteri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.