Acum trei ani intreaga Europa a fost indoliata datorita tragicului eveniment, asasinarea miseleste de catre un inconstient, al Regelui Alexandru al Jugoslaviei si a ministrului francez de externe Louis Barthou. Om tanar si plin de energie, Regele Ale
Acum trei ani intreaga Europa a fost indoliata datorita tragicului eveniment, asasinarea miseleste de catre un inconstient, al Regelui Alexandru al Jugoslaviei si a ministrului francez de externe Louis Barthou. Om tanar si plin de energie, Regele Alexandru al Jugoslaviei a fost un om plin de actiune si stapanit de o dragoste nemasurata pentru patria sa.
Louis Barthou, stegarul actiunei pentru pace intre popoare, cetatean de onoare al Romaniei, a cazut si el rapus de gloantele ucigase. Prin moartea lor Romania a pierdut doi mari prieteni in care si-au pus mari sperante in mentinerea pacii.
Cercetarile au stabilit ca atentatorul se numeste Petrus Kelemen, nascut in 1898 la Zagreb (Jugoslavia) de profesie comerciant.
In toate cancelariile europene s'a comemorat trei ani de la evenimentele tragice de la Marsilia. In bisericile din Jugoslavia, Franta si Romania au fost savarsite slujbe de pomenire. La Bucuresti Curtea Regala Romana a participat la slujba religioasa in memoria fostului cumnat si a prietenului sau francez.
ZIUA, 25 octombrie 1937


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.