Cea de a XIII-a editie a Festivalului International de Teatru Francofon "Amifran" a debutat duminica la Arad. Festivalul se va derula pe scena Teatrului de Stat "Ioan Slavici", in perioada 23-27 octombrie. La eveniment participa peste 300 de invitati
Cea de a XIII-a editie a Festivalului International de Teatru Francofon "Amifran" a debutat duminica la Arad. Festivalul se va derula pe scena Teatrului de Stat "Ioan Slavici", in perioada 23-27 octombrie. La eveniment participa peste 300 de invitati, membri ai unor trupe artistice de elevi francofoni din Austria, Franta, Cehia, Italia, Serbia si Muntenegru, Spania si, bineinteles, Romania. De asemenea, ca invitati speciali, se vor afla pentru prima oara in Romania membrii unei trupe profesioniste din Abidjan, Coasta de Fildes, "VATA" (Valori Ancestrale Traditionale Africane), cu o propunere de "teatru al insolitului". In total, in festival sunt inscrise 20 de spectacole care vor fi prezentate, zilnic, in calupuri de dupa-amiaza si seara, cu exceptia ultimei zile a evenimentului, cea de joi 27 octombrie, cand va fi prezentat un spectacol al atelierelor, iar dupa-amiaza va fi prezentat Concursul cu tema "Ciocarlia" de Jean Anouilh, avand-o ca eroina principala pe Ioana d'Arc. Festivalul se va incheia cu concertul trupei de muzica tanara Empoigne din Saint-Malo (Franta). (Rompres)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.