O disputa dintre echipele de traditie ale fotbalului romanesc era normal sa starneasca animozitati suplimentare atat pe teren, cat si in tribune, insa ceea ce s-a petrecut duminica seara in Giulesti a depasit cu mult pana si cele mai exigente moduri
O disputa dintre echipele de traditie ale fotbalului romanesc era normal sa starneasca animozitati suplimentare atat pe teren, cat si in tribune, insa ceea ce s-a petrecut duminica seara in Giulesti a depasit cu mult pana si cele mai exigente moduri de intelegere a unor astfel de rivalitati. Disputa din teren, atat cat a fost vorba despre asa ceva, a inceput destul de incrancenat, cu multe duritati de ambele parti, insa destul de bine temperate de arbitrul Alexandru Tudor, inclusiv printr-un cartonas rosu aratat lui Banel Nicolita in urma mai multor atacuri violente ale stelistului. Se poate spune ca dupa acel minut 30 lucrurile s-au mai calmat la nivelul gazonului, jucatorii celor doua formatii autotemperandu-se in urma respectivei eliminari, sfertul de ora ramas pana la finalul primei reprize consemnand o indarjire in limitele regulamentului, din care n-a rezultat decat o singura ocazie consemnabila de gol, cea a lui Buga din minutul 45, al carui sut s-a scurs prin fata portii steliste. Nenorocirile aveau sa izbucneasca in tribune chiar din startul partii secunde, care a inceput cu intarziere din cauza obiectelor aruncate in teren de suporterii celor doua echipe. Repriza a inceput totusi, pentru ca dupa putin timp arbitrul Tudor sa o intrerupa din nou, tot din cauza obiectelor - scaune, telefoane, brichete, bucati de ciment - aruncate pe gazon, fiind necesara interventia observatorului Vali Alexandru, precum si cea telefonica a lui Dumitru Dragomir pentru ca partida sa se poata disputa pana la final, chiar cu o intarziere de zece minute. Fotbalistic vorbind, ceea ce a urmat este aproape lipsit de relevanta, poate cu singura exceptie a unei bune ocazii ratate de Ilyes, intrucat spectacolul se incheiase de mult. Cel din tribune, pentru ca aseara, din nefericire, doar acesta a existat. O reprezentatie jalnica a celor doua galerii, mai ales ca aceasta s-a produs nu numai in prezenta presedintelui Basescu, dar si sub privirile ilustrului Sir Bobby Robson, antrenor de legenda care a avut proasta inspiratie sa vina in Giulesti pentru a urmari ce jucatori de talent ar mai fi prin fotbalul romanesc.
RAPID -STEAUA 0-0
Stadion: "Valentin Stanescu"; spectatori: 18.000.
RAPID: Coman - M. Constantin, Maftei, Rada - Badoi, Maldarasanu, Ilyes, Art. Karamian (85 I. Stancu)- Buga, Burdujan (65 N. Constantin), D. Niculae (82 Vasilache).. Antrenor: R. Lucescu.
STEAUA: Hamutovski - Ogararu, D. Goian, Ghionea, Nesu - Nicolita, Paraschiv, Radoi (46 Lovin), Bostina - N. Dica (81 Oprita), V. Iacob (90+7 A. Cristea).. Antrenor: O. Protasov.
Cartonase galbene: I. Rada (12), Art. Karamian (20), Ilyes (50) / Ogararu (20).
Cartonas rosu: Nicolita (30)
Au arbitrat: Al. Tudor - Cr. Nica, I. Popa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.