Un avion nigerian care transporta 117 persoane s-a prabusit la scurt timp dupa ce a decolat. Pasagerii si toti membrii echipajului au murit, au transmis, ieri, agentiile de presa straine, citandu-l pe purtatorul de cuvant al guvernatorului statului O
Un avion nigerian care transporta 117 persoane s-a prabusit la scurt timp dupa ce a decolat. Pasagerii si toti membrii echipajului au murit, au transmis, ieri, agentiile de presa straine, citandu-l pe purtatorul de cuvant al guvernatorului statului Oyo, Adeola Oloko. Epava avionului de linie Boeing 737, apartinand companiei private nigeriene Bellview Airlines, a fost reperata la 200 km nord de Lagos, langa orasul Kishi, intr-o zona care se afla intre statele Oyo si Kwara. Avionul, care transporta 111 pasageri si sase membri ai echipajului, s-a prabusit la scurt timp dupa ce a decolat la orele locale 19.50 de pe aeroportul din Lagos, capitala economica a Nigeriei, in drum spre capitala administrativa, Abuja. Se crede ca mai multi oficiali nigerieni de rang inalt se aflau la bordul avionului, acestia avand o sedinta importanta la Abuja.
Aparatul Boeing 737 al companiei private nigeriene Bellview Airlines pierduse legatura cu turnul de control la doar cinci minute dupa ce a decolat de pe aeroportul international din Lagos, sambata la ora 21,45 GMT, a declarat Jide Ibinola, un purtator de cuvant al Autoritatii Federale a Aeroporturilor din Nigeria.
Pilotii emisesera un semnal de urgenta, inainte ca avionul sa dispara de pe radar la circa 24 km vest de Lagos deasupra Oceanului Atlantic, afirmand ca aparatul are o problema tehnica, a informat televiziunea de stat nigeriana.
Compania privata Bellview Airlines a fost infiintata acum zece ani si nu a mai avut niciodata incidente de acest gen.
In acelasi timp, autoritatile de la Abuja au anuntat duminica dimineata decesul sotiei presedintelui nigerian, Stella Obasanjo, care se afla intr-o vizita privata in Spania. In varsta de 59 de ani, Stella Obasanjo a fost spitalizata de urgenta in statiunea spaniola Marbella, situata in apropiere de Malaga, unde a decedat din cauze naturale. Olusegun Obasanjo, presedintele statului cu cea mai numeroasa populatie din Africa, cca 130 milioane, este cunoscut pentru rolurile de mediator de pace in conflictele din Africa de vest. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.