Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) va judeca astazi apelul lui Adrian Mutu, care contesta hotararea FA prin care Chelsea Londra are dreptul de a-i solicita compensatii financiare atacantului roman, din cauza comportamentului sau, ce a dus la rezili
Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) va judeca astazi apelul lui Adrian Mutu, care contesta hotararea FA prin care Chelsea Londra are dreptul de a-i solicita compensatii financiare atacantului roman, din cauza comportamentului sau, ce a dus la rezilierea contractului. "Fostul atacant al lui Chelsea va incerca sa isi salveze mai mult decat reputatia, cand va aparea in fata Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Romanul se lupta pentru a evita ruina financiara", noteaza cotidianul "The Daily Telegraph". Jurnalul britanic mentioneaza ca Mutu spera sa obtina la Lausanne anularea deciziei Comisiei de Apel a Federatiei Engleze de Fotbal (FA), care a hotarat, pe 20 aprilie, ca gruparea londoneza este indreptatita sa-i ceara compensatii financiare. "Staff-ul legal al jucatorului sustine ca fotbalistul nu trebuie sa plateasca nici un fel de compensatie deoarece clubul Chelsea a fost cel care a decis sa ii rezilieze contractul de 60.000 de lire sterline pe saptamana, concediindu-l pentru comportament neadecvat. Totusi, Chelsea insista ca Mutu practic si-a rupt contractul nerespectandu-si datoria fata de club", scrie "The Daily Telegraph". Contractul lui Mutu cu Chelsea a fost reziliat de gruparea engleza dupa ce atacantul roman a fost depistat pozitiv in urma unui control antidoping. Cotidianul englez precizeaza ca pentru Mutu miza apelului la TAS este foarte mare. "Daca pierde apelul, cazul va ajunge la FIFA, care va lua o decizie in privinta valorii compensatiei.
Chelsea, care a platit clubului Parma 15,8 milioane de lire sterline pentru jucator in 2003, sustine ca are dreptul sa primeasca suma reprezentand valoarea la care ar fi ajuns Mutu daca nu ar fi folosit droguri - suma care ar putea depasi opt milioane de lire sterline", noteaza jurnalul britanic. "The Daily Telegraph" adauga ca Adrian Mutu ar putea scapa de plata compensatiei daca FIFA va cere lui Juventus sa achite lui Chelsea aceasta compensatie. "Insa este putin probabil ca gruparea italiana sa plateasca milioane fara sa lupte, ceea ce ne face sa ne gandim ca va exista o batalie legala de lunga durata", mentioneaza cotidianul citat. (MIG)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.