Fostul lider al ortacilor mai are de asteptat cateva zile pana la aflarea deciziei Curtii de Apel Bucuresti, in privinta cererii de contopire a pedepselor formulata de aparatorii sai, magistratii amanand decizia pentru luni. Avocatii fostului lider a
Fostul lider al ortacilor mai are de asteptat cateva zile pana la aflarea deciziei Curtii de Apel Bucuresti, in privinta cererii de contopire a pedepselor formulata de aparatorii sai, magistratii amanand decizia pentru luni. Avocatii fostului lider al minerilor din Valea Jiului, Adrian Roseti si Viorel Dumitrescu, au solicitat contopirea a sapte ani si 11 luni de inchisoare executati din pedeapsa gratiata de 18 ani, cu cea de zece ani de detentie, data de Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru evenimentele de la Stoenesti. De asemenea, Roseti a prezentat judecatorilor o contestatie la executare, motivand ca aceasta se refera la perioada de un an si trei luni de arest preventiv, care, potrivit avocatilor, ar fi trebuit dedusa din ultima condamnare, de zece ani. In plus, Roseti a explicat ca, in momentul solutionarii contestatiei la executare, de catre Judecatoria Craiova, pedepsele au fost descontopite, in sapte, respectiv zece ani de inchisoare, iar perioada arestului preventiv nu a fost dedusa. In replica, procurorul de sedinta a precizat ca perioada de arest preventiv a fost deja scazuta dintr-o pedeapsa anterioara, astfel ca o noua deducere nu mai poate fi avuta in vedere. Totodata, procurorul a solicitat admiterea in parte a cererii de contopire a pedepselor.
Ar putea iesi in cateva luni
Avocatul Dumitrescu a mai explicat ca, la condamnarea de zece ani, magistratii au considerat pedeapsa anterioara, de 18 ani de inchisoare, pentru evenimentele din 1991, ca recidiva. De asemenea, Dumitrescu a precizat ca nu se poate aplica un spor de pedeapsa la contopirea unei pedepse gratiate cu alte doua pedepse. Potrivit aparatorilor lui Cozma, daca cererea de contopire va fi admisa, clientul lor ar mai avea de executat doi ani de inchisoare. Insa, in conditiile contopirii pedepselor, Miron Cozma ar putea sa fie liber in cateva luni, daca instanta va decide ca acesta indeplineste conditiile eliberarii conditionate.
In ceea ce priveste pedepsele complementare, prevazute in condamnarea definitiva de zece ani de inchisoare, avocatii lui Cozma nu au avut nici o depozitie. In schimb, procurorul de serviciu a solicitat mentinerea acestora, avand in vedere concursul de infractiuni. De asemenea, acesta a solicitat mentinerea interdictiei de a intra in Bucuresti si Petrosani pentru Cozma pe o perioada de cinci ani.
La finalul sedintei, Cozma a renuntat la depozitiile stufoase din sala de judecata si s-a multumit doar sa faca o mica rectificare privind pedeapsa de 18 ani pe care a primit-o pentru evenimentele din 1991, despre care a afirmat ca a fost de fapt de 15 ani de puscarie, restul de trei ani reprezentand un spor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.