Wilma, situat in prezent intre vestul Cubei si peninsula mexicana Yucatan, a sporit in intensitate miercuri dimineata, in inaintarea sa spre nord, devenind "un uragan extrem de periculos de categoria a 5-a", forta maxima pe scara Saffir-Simpson, a an
Wilma, situat in prezent intre vestul Cubei si peninsula mexicana Yucatan, a sporit in intensitate miercuri dimineata, in inaintarea sa spre nord, devenind "un uragan extrem de periculos de categoria a 5-a", forta maxima pe scara Saffir-Simpson, a anuntat Centrul national pentru uragane (NHC) din Miami. Wilma este cel de-al 12-lea uragan inregistrat in acest anotimp in Oceanul Atlantic. In cursul zilei de ieri, ciclonul, localizat la 280 de kilometri sud-sud-vest de insulele Caiman, inregistra o viteza a vantului de 240 de kilometri pe ora. Anterior, NHC anuntase ca Wilma se clasa la nivelul 4 al aceleiasi scari Saffir-Simpson. Ciclonul insotit de ploi torentiale a provocat alunecari de pamant soldate cu moartea a cel putin 10 persoane, in Hait. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.