Patronatul Presei din Romania - Romedia contesta decizia abuziva a CNA de a interzice difuzarea spotului publicitar "Invinge apele", pe motiv ca ar promova astfel imaginea presedintelui Romaniei, se arata intr-un comunicat de presa. Romedia solicita
Patronatul Presei din Romania - Romedia contesta decizia abuziva a CNA de a interzice difuzarea spotului publicitar "Invinge apele", pe motiv ca ar promova astfel imaginea presedintelui Romaniei, se arata intr-un comunicat de presa. Romedia solicita CNA sa revina asupra acestei decizii abuzive si apreciaza ca este necesara audierea presedintelui CNA Ralu Filip de catre Parlamentul Romaniei. "Romedia considera ca aceasta campanie consolideaza spiritul civic al romanilor, in primul rand al comunitatii de afaceri, iar presedintele tuturor romanilor are obligatia de a se implica in actiuni cu beneficii sociale", se afirma in comunicat, adaugandu-se: "Nu stim cat valoreaza principiile CNA in fata romanilor care, in urma inundatiilor trebuie sa infrunte iarna sub cerul liber".
Apelul "cumparati bratara"
CNA a decis marti sa opreasca de la difuzare spotul social "Invinge apele", transmis de postul public de televiziune si menit sa ajute victimele inundatiilor, pentru ca in cadrul acestuia ar fi promovat Traian Basescu, fapt ce incalca Decizia CNA privind publicitatea. In spot, presedintele Traian Basescu lanseaza un apel la populatia Romaniei sa cumpere bratara "Invinge apele", pusa in vanzare de TVR si un lant de farmacii, pentru a ajuta sinistratii. Membrii CNA au apreciat ca spotul incalca articolul 52 din Decizia CNA cu privire la publicitate, sponsorizare si teleshopping, conform caruia "constituie publicitate politica clipurile publicitare care promoveaza un partid, un om politic sau un mesaj politic", iar "publicitatea politica este interzisa cu exceptia perioadelor de campanie electorala". Decizia de oprire de la difuzare a fost luata la propunerea presedintelui CNA, Ralu Filip, care a considerat ca spotul promoveaza, de fapt, un om politic, chiar daca este o campanie sociala.
Rasvan Popescu, membru CNA, nu a fost de acord cu propunerea lui Ralu Filip, invocand faptul ca spotul a fost realizat in scop caritabil. El a mai spus ca, daca spotul ar fi fost difuzat in apropierea alegerilor, ar fi putut fi banuit de promovarea unui om politic, dar acum acest lucru este irelevant.
Ralu Filip a explicat ca Traian Basescu se afla la primul mandat in calitate de presedinte al tarii si ca, potrivit legii, poate candida si pentru un al doilea mandat, fiind, astfel, in situatia de a-si crea o imagine favorabila in randul populatiei. Spotul social pentru campania "Invinge apele" a mai fost interzis o data de CNA, in urma cu doua saptamani, invocandu-se publicitatea mascata facuta lantului de farmacii Sensiblu, a carui sigla aparea in finalul spotului. Ralu Filip a supus si atunci la vot interzicerea campaniei pe motiv ca promoveaza un om politic, insa propunerea sa nu a insumat un numar suficient de voturi pentru a fi adoptata. In urma acelei decizii, TVR a modificat spotul si a scos sigla Sensiblu de pe ecran. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.