Saptamana trecuta, Primaria Municipiului Iasi a acordat un "Premiu de excelenta pentru derularea unor proiecte cu impact major pentru comunitate" Asociatiei Vector, care a derulat, incepand din 1997, o serie de proiecte cu ecou in mediile artistice,
Saptamana trecuta, Primaria Municipiului Iasi a acordat un "Premiu de excelenta pentru derularea unor proiecte cu impact major pentru comunitate" Asociatiei Vector, care a derulat, incepand din 1997, o serie de proiecte cu ecou in mediile artistice, dar si in randurile populatiei locale: "cARTier", Bienala de arta contemporana "Periferic", Galeria Vector si revista omonima. Daca Bienala, ajunsa la editia a 6-a, e binecunoscuta in tara si in strainatate, atragand artisti experimentali, critici si curatori importanti, proiectul de cultura sociala "cARTier", realizat in in parteneriat cu Primaria Iesilor si cu sprijinul financiar al Programului Cultural Elvetian pentru Romania, a inclus actiuni de reabilitare a cartierului Tatarasi, cu participarea activa a locuitorilor: a fost reamenajata o esplanada din cartier, au fost pictate fatadele unor blocuri si a fost organizat festivalul de cartier "cARTfest". Anul viitor, proiectul se va extinde cu festivalul de film video pe teme sociale "cARTfilm". Animatorul Vector-ului este cunoscutul artist Matei Bejenaru. Site-ul asociatiei este www.vector-cartier.ro. (C.I.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.