Comisia de Disciplina a FRF a decis ieri ca Dinamo sa joace un meci cu portile inchise in urma incidentelor provocate de propriii suporteri la partida cu CFR Cluj, scor 5-0, din etapa a 9-a a Diviziei A. De asemenea, membrii forului prezidat de Doru
Comisia de Disciplina a FRF a decis ieri ca Dinamo sa joace un meci cu portile inchise in urma incidentelor provocate de propriii suporteri la partida cu CFR Cluj, scor 5-0, din etapa a 9-a a Diviziei A. De asemenea, membrii forului prezidat de Doru Viorel Ursu (foto) au stabilit ca gruparea alb-rosie sa plateasca si o amenda de 2000 de euro. Din minutul 75, intre suporteri si jandarmi a avut loc o serie de incidente, dupa cel de-al patrulea gol al echipei Dinamo, marcat de Florentin Petre, cand un sustinator al formatiei antrenate de Ioan Andone a patruns pe teren. In urma acestor incidente, aproximativ 30 de suporteri dinamovisti au fost retinuti de reprezentantii Jandarmeriei Romane. Potrivit unor surse din cadrul Jandarmeriei, persoanele retinute au fost amendate cu sume cuprinse intre doua si trei milioane de lei vechi, in timp ce suporterul care a patruns pe gazon a primit o sanctiune de cinci milioane de lei vechi. Dinamo va juca fara spectatori la meciul cu Jiul Petrosani, din etapa a 11-a a Diviziei A. La finalul sedintei, Alexandru Boc, vicepresedintele Comisiei de disciplina, a dat vina pentru incidentele de sambata seara pe trimisii Jandarmeriei la partida. "La noi, toata lumea sta cu fata la stadion sa vada meciul in loc sa supravegheze suporterii, lucru pentru care sunt platiti. Din acest motiv se intampla ce se intampla. Clubul Dinamo nu are nici o vina, responsabilitatea apartine Jandarmeriei", a spus Boc. Acesta a precizat ca a propus ca Dinamo sau orice alt club care sufera in urma acestor incidente sa penalizeze Jandarmeria. "Am facut o propunere clubului Dinamo, care are un contract cu Jandarmeria, ca in cazul in care se mai intampla un incident similar sa penalizeze cu o anumita suma, adica in loc sa le dea suma stabilita, jandarmii sa fie penalizati cu 20-30 la suta daca nu pot sa supravegheze intreg stadionul", a afirmat Boc. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.