Un barbat din Targu Jiu, care statuse singur pe munte timp de doua luni, a fost salvat, in noaptea de duminica spre luni, de o echipa a Salvamont Hunedoara, turistul aflandu-se intr-o stare precara de sanatate, a declarat luni seful Salvamont Hunedoa
Un barbat din Targu Jiu, care statuse singur pe munte timp de doua luni, a fost salvat, in noaptea de duminica spre luni, de o echipa a Salvamont Hunedoara, turistul aflandu-se intr-o stare precara de sanatate, a declarat luni seful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. Victima, in varsta de 43 ani, a relatat salvamontistilor ca a trait, in cele doua luni, fara foc si ca s-a hranit numai cu ciuperci, afine si zmeura. Barbatul isi instalase cortul sub creasta Stanisoru, la peste 1400 de metri altitudine, intr-o zona fara trasee turistice, nemarcata. Duminica dupa-amiaza a iesit pe o poteca si s-a indreptat spre refugiul Gentiana. El a povestit ca a mers pe jos aproape sapte ore, in conditiile in care traseul poate fi strabatut intr-o jumatate de ora. "Cand a fost zarit in drum, omul era foarte deshidratat si in stare de hipotermie. A fost nevoie sa-i facem o perfuzie cu glucoza si vitamine la refugiul Gentiana. Vorbea foarte greu si nu vedea clar", a spus seful Salvamont Hunedoara. El a adaugat ca este primul caz, in ultimii 20 de ani, in care un turist a fost gasit intr-o asemenea stare si dupa atat timp petrecut pe munte.
Victima a fost transportata luni la Spitalul din Hateg, unde a fost internata la Terapie Intensiva. Potrivit salvamontistilor, daca turistul ar mai fi ramas o zi pe munte, ar fi fost in pericol sa moara, deoarece, in cursul noptii, in Retezat a nins, stratul de zapada fiind de peste 10 centimetri. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.