Secretarul de stat american, Condoleezza Rice (foto), s-a aflat, ieri, la Londra, in finalul turneului european initiat saptamana trecuta. Potrivit BBC, in cadrul intalnirii pe care a avut-o cu premierul Tony Blair, subiectul central al discutiilor a
Secretarul de stat american, Condoleezza Rice (foto), s-a aflat, ieri, la Londra, in finalul turneului european initiat saptamana trecuta. Potrivit BBC, in cadrul intalnirii pe care a avut-o cu premierul Tony Blair, subiectul central al discutiilor a fost problema programului nuclear al Iranului. Convorbirile Rice-Blair au avut loc in contextul in care, sambata, sefa diplomatiei americane, care s-a deplasat la Moscova, nu a reusit sa-l convinga pe omologul sau rus, Serghei Lavrov, sa sustina Washingtonul in abordarea unei atitudini mai dure in problema programului nuclear al Iranului. Oficialul american isi propusese sa convinga Moscova sa coopereze cu Washingtonul si cu aliatii sai europeni pentru a determina Iranul sa revina la masa negocierilor sau sa-l ameninte cu sanctiuni ale Consiliului de Securitate al ONU, noteaza Rompres. Dupa intrevederea cu ministrul Lavrov, a fost evident insa ca Rusia nu si-a schimbat pozitia. "Toti semnatarii Acordului de Neproliferare au acest drept", de a desfasura activitati de imbunatatire a uraniului, a declarat Lavrov presei, adaugand ca problema nucleara iraniana poate fi rezolvata "si fara aducerea ei in fata altor organizatii". (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.