Costurile transformarii Salii Omnia, situata in fostul sediu al Senatului, intr-o sala de spectacole adaptata cerintelor Operetei sunt estimate la 3-4 milioane de euro, a declarat, ieri, Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii si Cultelor, intr-o confe
Costurile transformarii Salii Omnia, situata in fostul sediu al Senatului, intr-o sala de spectacole adaptata cerintelor Operetei sunt estimate la 3-4 milioane de euro, a declarat, ieri, Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii si Cultelor, intr-o conferinta de presa. Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" va avea un sediu in circa un an de zile, timp in care vor fi efectuate toate operatiunile necesare acestei transformari. "Estimarea cea mai optimista este intr-un an de zile de la inceputul lucrarilor si cea mai pesimista, un an si jumatate", a spus Iorgulescu. In aproximativ o luna de zile, Sala Omnia va fi cedata in mod legal Ministerului Culturii de catre Ministerul Administratiei si Internelor. O hotarare de Guvern urmeaza sa fie initiata in acest sens.
Potrivit ministrului Culturii, arhitectul Romeo Belea a finalizat proiectele de transformare a salii intr-una adaptata nevoilor Operetei. Ministrul a adaugat ca in prezent se discuta la Ministerul Finantelor problema fondurilor pentru realizarea studiului de fezabilitate, astfel incat pana la sfarsitul anului sa fie incheiate procedurile necesare pentru ca incepand din 2006 "lucrarea sa poata fi pusa in executie". Sala Omnia trebuie amenajata potrivit necesitatilor institutiei. Arhitectul Romeo Belea, unul dintre cei care au proiectat cladirea Teatrului National din Bucuresti, a fost delegat la sfarsitul lunii iulie sa se ocupe de proiecte.
In acelasi timp, se continua lucrarile la Sala Studio, care a fost afectata de un incendiu la inceputul anului. De curand, societatea comerciala Electrotel a castigat licitatia organizata de Opereta, avand ca obiectiv refacerea Salii Studio pana in luna decembrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.