Grupul japonez Makita si-a deschis o subsidiara in Romania si are in vedere constructia unei fabrici de scule electrice, in localitatea Branesti, langa Bucuresti, incepand cu luna martie a anului viitor, se arata intr-un comunicat al companiei, citat
Grupul japonez Makita si-a deschis o subsidiara in Romania si are in vedere constructia unei fabrici de scule electrice, in localitatea Branesti, langa Bucuresti, incepand cu luna martie a anului viitor, se arata intr-un comunicat al companiei, citat de Mediafax. Capitalul social al Makita EU SRL va fi de 15 milioane de euro. Fabrica va avea 14.600 de metri patrati, pe un teren de 66.000 de metri patrati. Capacitatea de productie va fi de un milion de unitati anual, activitatea fiind concentrata pe productia de motoare, componente, dar si asamblare. Finalizarea lucrarilor de constructie este programata pentru primavara anului 2007. In prezent, grupul detine noua unitati de productie in Japonia, China, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Canada, Brazilia si Germania. Vanzarile grupului in Europa au avansat rapid, cifra de afaceri inregistrata in regiune in primul trimestru al acestui an ajungand la circa 565 de milioane de euro, cu 13,4% mai mult decat in perioada similara a anului precedent. Unul din factorii care au favorizat aceste performante a fost procesul de extindere pe pietele din Europa de Est si din Rusia. Makita Corporation a raportat la sfarsitul anului fiscal incheiat in luna martie a acestui an vanzari nete de 194,7 miliarde de yeni (1,4 miliarde de euro). (M.C.B.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.