De la 21.00, TVR 1 difuzeaza filmul "Semne" in regia lui M. Night Shyamalan, cu Mel Gibson, Joaquin Phoenix si Rory Culkin in rolurile principale. E contaminata. Acest lucru il spune micuta Bo (Abigail Breslin) despre fiecare pahar de apa pe care inc
De la 21.00, TVR 1 difuzeaza filmul "Semne" in regia lui M. Night Shyamalan, cu Mel Gibson, Joaquin Phoenix si Rory Culkin in rolurile principale. E contaminata. Acest lucru il spune micuta Bo (Abigail Breslin) despre fiecare pahar de apa pe care incearca sa-l bea, pentru ca, mai apoi, sa-l refuze. Aceasta e doar prima bizarerie din lunga lista de intamplari stranii care bulverseaza viata familiei Hess. Lucrurile o iau complet razna atunci cand Graham Hess (Mel Gibson), tatal, impreuna cu fratele sau, Merrill (Joaquin Phoenix), se trezesc intr-o dimineata din cauza latraturilor turbate ale cainilor si ii vad pe copii - Bo si Morgan (Rory Culkin) - ratacind ca somnambulii prin lanurile de porumb. Descopera apoi urmele unor cercuri perfect trasate, cu o noapte inainte, in culturi. Incercand sa-si pastreze calmul, Graham ignora frenezia mediatica ce contamineaza toate televiziunile si posturile de radio si se amuza de semnele ciudat de familiare despre care Morgan, amator de literatura SF, sustine ca prevestesc invazii extraterestre. Adevarata provocare pentru Graham vine, insa, atunci cand e nevoit sa-si regaseasca credinta pentru a-si putea apara familia de o inimaginabila teroare. "Signs" e mult anticipatul film al regizorului-scenarist M. Night Shyamalan ("The Sixth Sense", "Unbreakable") si e un film de familie cu o poveste in care exista si bune sentimente (ce tin familia unita) dar, mai ales, suspans care-ti taie respiratia si fiori ce-ti strang stomacul. Cercurile din lanurile de porumb: adevar sau farsa?
M. Night Shyamalan se fereste, si bine face, sa dea un raspuns transant la aceasta intrebare in acest film, inspirat de misterioasele forme rasarite ca peste noapte in culturile de porumb din Pennsylvania. Povestea este situata la o ferma unde Gibson (un fost preot care a parasit biserica dupa moartea sotiei sale) creste doi copii cu ajutorul fratelui sau Merrill (Joaquin Phoenix). Semnele circulare isi fac aparitia iar Hess le atribuie farseurilor locali. Curand insa, dovezile devin coplesitoare: extraterestrii se pregatesc de invazie. Familia Hess baricadeaza ferma si se pregateste de ce-i mai rau.
De la 20.00, HBO difuzeaza filmul "Confesiunile unei minti periculoase" in regia lui George Clooney, cu Sam Rockwell, George Clooney si Drew Barrymore in rolurile principale. Debutul in regie de film al lui George Clooney, finalizat cu succes, urmareste cu umor viata legendarului star tv Chuck Barris. Numai ca vedeta avea viata dubla: ziua era producator de televiziune, iar noaptea asasin CIA. Clooney, care si apare in film, are flerul sa-i cedeze scena in totalitate protagonistului. Acesta, Sam Rockwell, este cu adevarat o revelatie. Filmul a castigat Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin (2003) pentru Cel Mai Bun Actor: Sam Rockwell si George Clooney - Nominalizare Ursul de Aur (2003) pentru regie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.