O delegatie de la Vatican a ajuns marti seara in Polonia pentru a incepe audierile pentru procesul de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea, relateaza AFP. "Obiectivul nostru este de a-i cere episcopului de la Cracovia, Stanislaw Dziwisz, sa consti
O delegatie de la Vatican a ajuns marti seara in Polonia pentru a incepe audierile pentru procesul de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea, relateaza AFP. "Obiectivul nostru este de a-i cere episcopului de la Cracovia, Stanislaw Dziwisz, sa constituie un tribunal de beatificare care, in cooperare cu cel de la Roma, va avea ca sarcina sa culeaga marturii pentru acest proces", a declarat jurnalistilor parintele Slawomir Oder. Parintele Oder este postulatorul, adica avocatul cauzei Papei Ioan Paul al II-lea, decedat la 2 aprilie. Audierile de la Cracovia si de la Roma vor incepe "in zilele urmatoare", a declarat parintele Oder. "Nu este exclus ca Benedict al XVI-lea sa anunte beatificarea predecesorului sau in iunie 2006, data prevazuta pentru prima vizita a Suveranului Pontif in Polonia", a declarat parintele Jozef Kloch, purtatorul de cuvant al episcopatului polonez. "Va trebui sa asteptam decizia Vaticanului", a adaugat el. Parintele Oder este insotit la Cracovia de un delegat de la Roma, parintele Gianfranco Bella. Acesta va asista la audieri in vechea capitala a Poloniei, orasul unde Karol Wojtyla si-a petrecut cea mai mare parte a vietii si unde a fost facut arhiepiscop, inainte de a fi ales Papa, la 16 octombrie 1978.
Derularea audierilor este tinuta in secret, ca si lista martorilor. "Este vorba despre persoane care vor avea ceva de spus despre viata si activitatea lui Karol Wojtyla, din perioada in care el era episcop si cardinal", a declarat parintele Oder. "Sunt preoti, dar si laici", a explicat el. Ioan Paul al II-lea a incetat din viata la 2 aprilie, la varsta de 85 de ani. In timpul ceremoniei funerare, de la 8 aprilie, multimea din piata a cerut ca el sa fie proclamat imediat sfant. Benedict al XVI-lea, succesorul lui Ioan Paul al II-lea, a anuntat pe 13 mai, la 42 de zile de la moartea acestuia, deschiderea procesului de beatificare. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.