Reprezentantii a 14 organizatii patronale ale operatorilor cu metale si pietre pretioase din Romania au semnat un protocol de colaborare, prin intermediul caruia se urmareste imbunatatirea cadrului legal al acestei industrii, informeaza un comunicat
Reprezentantii a 14 organizatii patronale ale operatorilor cu metale si pietre pretioase din Romania au semnat un protocol de colaborare, prin intermediul caruia se urmareste imbunatatirea cadrului legal al acestei industrii, informeaza un comunicat al UGIR 1903. Cele 14 organizatii patronale, care reprezinta aproximativ 95% acuza Guvernul de incalcarea Constitutiei si a directivelor europene, daca va adopta propunerile ANPC prin care se restrictioneaza dreptul de marcare a metalelor pretioase, revenindu-se la practica perioadei comuniste, in care statul era singurul care beneficia de acest drept. De asemenea, patronatele reclama si propunerile pe baza carora se introduce o taxa de 0,2% din cifra de afaceri a societatilor comerciale care opereaza cu metale si pietre pretioase, in beneficiul ANPC. Potrivit patronatelor din domeniu, cele doua masuri nu au corespondent in legislatia europeana si introduc un monopol de stat pe o piata care se guverneaza pe criterii profesionale si ale liberei concurente, precum si o suprataxare nejustificata, care va majora pretul produselor din metale si pietre pretioase, conducand la amplificarea ponderii pietei negre.
In acest sens, patronatele din domeniu solicita Executivului si Parlamentului sa respecte legislatia romaneasca in vigoare si sa consulte patronatele atunci cand promoveaza acte normative cu efect in economie. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.