Romexterra Bank va acorda credite in valoare totala de sapte milioane de dolari din fondurile acordate printr-un program al Bancii Mondiale pentru sustinerea investitiilor in economia rurala, se arata intr-un comunicat al bancii. Creditele pot fi acc
Romexterra Bank va acorda credite in valoare totala de sapte milioane de dolari din fondurile acordate printr-un program al Bancii Mondiale pentru sustinerea investitiilor in economia rurala, se arata intr-un comunicat al bancii. Creditele pot fi accesate de persoane fizice, micro-intreprinderi sau firme care deruleaza activitati tipice zonei rurale, precum producerea si prelucrarea produselor agricole sau a materiilor prime. Durata maxima a unui subimprumut este de opt ani, iar perioada de gratie de maximum 12 luni. Creditul poate fi contractat in dolari sau lei, valoarea maxima a unui sub-imprumut fiind de un milion de dolari sau echivalentul in lei. Imprumuturile se deruleaza prin cele 35 unitati teritoriale ale Romexterra Bank, fondurile puse la dispozitie de Banca Mondiala putand fi utilizate si pentru cofinantarea proiectelor derulate in cadrul Programului SAPARD al Uniunii Europene. Romexterra Bank faciliteaza accesarea de fonduri prin reteaua unitatilor teritoriale si in cadrul acordurilor semnate cu KfW- Eximbank, SAPARD sau FIDA. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.