Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) si Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) lucreaza la un proiect de lege privind stabilirea conditiilor de acces pe proprietati a furnizorilor de retele de comunicatii e
Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) si Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) lucreaza la un proiect de lege privind stabilirea conditiilor de acces pe proprietati a furnizorilor de retele de comunicatii electronice, se arata intr-un comunicat al ANRC.
Proiectul de lege va fi conceput pentru a remedia problemele semnalate de industria de comunicatii in ceea ce priveste accesul pe proprietati si utilizarea partajata a infrastructurii asociate - stalpii, pilonii si conductele necesare instalarii cablurilor. In proiectul de lege este prevazuta o extindere a competentei ANRC la toate cazurile unde nu se ajunge la o intelegere intre un furnizor de retele de comunicatii si o persoana care detine sau controleaza elemente ale infrastructurii asociate.
In consecinta, ANRC va putea interveni si in cazurile in care sunt implicate companii furnizoare de servicii publice - electricitate, transport public etc.
ANRC propune stabilirea unor tarife de acces justificate si proportionale cu afectarea imobilului respectiv si publicarea acestora alaturi de conditiile de acces pe proprietatea publica.
De asemenea, tarifele si conditiile de acces trebuie sa fie aceleasi pentru orice tip de tehnologie utilizata, conform propunerilor pentru proiectul de lege. Pentru solutionarea cererilor de acordare a accesului, ANRC propune un termen de 30 zile, iar in cazul in care acesta nu este respectat cererea este considerata rezolvata prin aprobare tacita.
Procedura de incheiere a contractelor pentru accesul pe proprietatea privata, conform propunerilor pentru proiectul de lege, prevede un termen maxim de negociere de 45 de zile intre furnizorul de comunicatii si proprietar, dupa care oricare dintre parti se poate adresa instantei competente.
Termenele de judecata pentru solutionarea acestor cauze este de maximum 21 de zile.
Proiectul se afla in faza de elaborare si va fi supus consultarii publice in cel mai scurt timp, urmand sa fie apoi introdus in circuitul de avizare si inaintat Guvernului spre aprobare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.