Sotul creatoarei de moda Romanita Iovan, Adrian Iovan, care a impuscat mortal un hot pe care l-a surprins in locuinta, a fost audiat ieri de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. La intrarea in sediul Parchetului, Adrian Iovan, car
Sotul creatoarei de moda Romanita Iovan, Adrian Iovan, care a impuscat mortal un hot pe care l-a surprins in locuinta, a fost audiat ieri de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. La intrarea in sediul Parchetului, Adrian Iovan, care a venit insotit de doi avocati, a declarat ca nu se simte bine avand in vedere ceea ce s-a intamplat si ca o sa povesteasca procurorilor in detaliu cum s-a ajuns la moartea tanarului Bogdan Florin Iancu pe care l-a ucis, dupa ce l-a surprins in casa sa. Audierile au durat mai bine de cinci ore, la sfarsitul acestora, Adrian Iovan declarand ca a raspuns la toate intrebarile procurorilor si ca nu s-a inceput urmarirea penala impotriva sa. Sotul Romanitei a mai precizat ca nu a intentionat sa-l omoare pe Iancu, ca ii pare rau de ce s-a intamplat, dar ca nu se simte vinovat. Desi Iovan sustine ca nu exista disconcordante intre declaratiile sale date pana acum in fata anchetatorilor, Iovan a fost contrazis de Mariana Stefan, avocatul sorei victimei. Aceasta, care a participat la audieri, a declarat ca in mod cert nu a fost legitima aparare si ca exista multe contradictii in declaratiile sotului creatoarei de moda. De asemenea, Stefan a tinut sa precizeze ca se va incepe urmarirea penala fata de Adrian Iovan.
Altfel, astazi la Parchet este asteptata Romanita Iovan.
Plangere penala
Tot ieri, sora hotului impuscat de sotul creatoarei de moda Romanita Iovan a depus la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, o plangere impotriva lui Adrian Iovan. Mihaela Balanel a declarat ca s-a constituit parte civila in acest dosar, dar ca nu a stabilit inca daca si ce daune va cere. De asemenea, sora lui Bogdan Florin Iancu a precizat, referindu-se la Adrian Iovan, ca "intentia dumnealui o fi fost sa se apere, dar cu ce a terminat a fost o crima".
Altfel, Bogdan Iancu a fost identificat ieri de tatal sau, corpul hotului fiind ridicat apoi de la sediul Institutului de Medicina Legala, unde s-a aflat pentru efectuarea autopsiei, si dus la locuinta familiei.
Sistemul de alarma neactivat
In alta ordine de idei, firma de paza si protectie (BGS) a facut ieri mai multe precizari in legatura cu cazul Iovan. Astfel, potrivit unui comunicat BGS, in noaptea in care a avut loc incidentul, familia Iovan nu si-a armat sistemul de alarma la firma care asigura paza imobilului, motiv pentru care BGS - Divizia de Securitate nu a putut sa actioneze. Ca urmare, in dimineata de 6 octombrie, dispeceratul firmei nu avea cum sa monitorizeze obiectivul. Firma de paza si protectie mai arata ca proprietarii nu armau, de obicei, sistemul de alarma atat timp cat erau in imobil. In cazul in care ar fi fost actionat butonul de panica, echipajele BGS - dotate si cu caini utilitari - ar fi intervenit intr-un interval cuprins intre unu si maximum trei minute, tinand cont ca se aflau la o distanta de doi kilometri si jumatate de obiectiv. "In seara aceea nu am activat sistemul de alarma. Insa, in urma incidentului am suplimentat masurile de protectie personala. Apeland tot la BGS, am solicitat servicii de paza non-stop", a declarat Romanita Iovan, conform comunicatului firmei, care mai precizeaza ca "nu are nici o responsabilitate pentru ceea ce s-a intamplat, interventia nefiind solicitata, iar sistemul de alarma nearmat". Reamintim ca, saptamana trecuta, in noaptea de 5 spre 6 octombrie, Adrian Iovan a impuscat mortal un barbat pe care l-a surprins in locuinta familiei, situata in zona Herastrau din Capitala. Iovan a declarat ca nu a avut intentia de a-l ucide pe Bogdan Florin Iancu, dar ca arma i s-a descarcat accidental. Iancu avea 27 de ani si fusese condamnat de mai multe ori la inchisoare pentru furt, el fiind pus ultima oara in libertate in urma cu patru luni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.