Compania Nationala de Administrare a Fondului Piscicol (CNAFP), in colaborare cu Agentia Sapard, sprijina popularea cu sturioni a fermelor piscicole, activitate de mare perspectiva pentru intreprinzatori. Acestia sunt facilitati acum si de Legea 231/
Compania Nationala de Administrare a Fondului Piscicol (CNAFP), in colaborare cu Agentia Sapard, sprijina popularea cu sturioni a fermelor piscicole, activitate de mare perspectiva pentru intreprinzatori. Acestia sunt facilitati acum si de Legea 231/2005, prin care beneficiarii de credite au o perioada de gratie de aproximativ 3 ani, necesara obtinerii profitului din comercializarea sturionilor. Cea mai "profitabila" specie de sturion este cega, care poate fi vanduta la 2 ani de la reproducere, iar productia de caviar incepe in 3-4 ani, fata de morun, care produce caviar dupa minim 10 ani, fiind si cel mai scump. Un kilogram de carne de sturion se vinde in medie intre 30 si 50 RON, iar kilogramul de caviar este aproximativ 1200 RON.
Cu aproximativ 20.000 euro se poate infiinta o ferma familiala piscicola, la care contribuie si CNAFP. Realizarea bazinului presupune excavarea suprafetei dorite (aproximativ 1 hectar), construirea din beton a sistemului de alimentare si evacuare a apei dintr-o sursa potrivita, cu calitati similare celei din Dunare. CNAFP pune la dispozitie, gratuit, proiecte tip, si asigura o parte din puietul necesar. Din suma totala necesara, investitorul trebuie sa participe doar cu 10.000 de euro la investitia lui, daca apeleaza la Programul Sapard pentru obtinerea fondurilor nerambursabile prin Masura 3.4 (Dezvoltarea si diversificarea activitatilor economice care sa genereze activitati multiple si venituri alternative).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.