Ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre a anuntat ieri ca, incepand cu 1 ianuarie 2006, CFR Calatori se divizeaza in societati comerciale distincte pentru lung si scurt parcurs. Pentru aceasta din urma activitate vor lua nastere opt societati de tr
Ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre a anuntat ieri ca, incepand cu 1 ianuarie 2006, CFR Calatori se divizeaza in societati comerciale distincte pentru lung si scurt parcurs. Pentru aceasta din urma activitate vor lua nastere opt societati de transport regional care vor avea ca obiect de activitate operarea exclusiva a trenurilor regionale (trenuri de persoane care asigura in special transportul de navetisti). Societatile vor functiona, pentru inceput, pe structura regionalelor feroviare: Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj, Brasov, Iasi, Galati, Constanta. Trenurile inter-regionale (de tip accelerat sau rapid care asigura legaturi intre diverse zone ale tarii in conditii de viteza si confort superioare trenurilor regionale), Inter-City (confort sporit care asigura legatura intre orasele importante ale tarii in conditii de viteza si confort superioare trenurilor inter-regionale), trenurile de noapte (compuse in exclusivitate din vagoane de dormit) si trenurile internationale vor ramane exclusiv in operarea CFR Calatori.
Dobre apreciaza ca aceasta noua structura de operare a transportului feroviar de calatori va da posibilitatea de a consolida CFR Calatori pentru a se pregati pentru concurenta cu alti operatori feroviari incepand cu 2010. In plus, organizarea transportului de scurt parcurs in societati comerciale distincte pe zone georgrafice mai mici va genera o flexibilitate mai mare si adaptare la cerintele comunitatilor deservite. Autoritatile locale vor avea posibilitatea sa sustina transporturile regionale si sa creasca controlul asupra calitatii serviciilor oferite de operatorii feroviari din zona respectiva. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.