Aproape 400 de angajati ai uzinei bucurestene de pompe "Aversa" au protestat in Capitala, acuzand ca se incearca ilegal falimentarea intreprinderii, in conditiile in care aceasta are comenzi si este unic producator in Romania pentru anumite utilaje.
Aproape 400 de angajati ai uzinei bucurestene de pompe "Aversa" au protestat in Capitala, acuzand ca se incearca ilegal falimentarea intreprinderii, in conditiile in care aceasta are comenzi si este unic producator in Romania pentru anumite utilaje. Salariatii au organizat intai un mars, pornind de la sediul "Aversa" (situat langa Piata Obor), trecand prin Piata Victoriei, Piata Romana si oprindu-se in Piata Revolutiei. Protestul a continuat in fata Tribunalului Bucuresti, cu un pichet la care au participat 30 de persoane. Tribunalul Bucuresti este instanta care judeca un dosar care - potrivit protestatarilor - poate duce la falimentul uzinei. Mai exact, instanta va judeca o contestatie impotriva deciziei unui judecator sindic ca fabrica sa faca plati ori sa semneze contracte doar cu avizul unui administrator judiciar, a declarat pentru Mediafax, Matei Bratianu, secretar general al Blocului National Sindical (BNS). Bratianu sustine ca, in momentul de fata, "Aversa" are in derulare contracte de 3,5 milioane de euro si negociaza afaceri de doua milioane de euro, a caror finalizare este insa imposibila in lipsa avizului din partea administratorului judiciar. Pe de alta parte, uzina are in vama utilaje de mare valoare, pe care nu le poate introduce in tara pentru ca activitatea sa financiara si contabila este blocata, prin decizia judecatorului sindic, sustine secretarul general al BNS. "Aversa" are o datorie de 200.000 de euro catre o societate comerciala, care a facut catre instanta o notificare privind declararea falimentului uzinei. Societatea este capabila sa plateasca suma datorata, iar administratia a semnat chiar doua ordine de plata pentru aceasta suma, dar actele nu au primit avizul administratorului judiciar, mai afirma Bratianu. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.