Liderii PD s-au dus ieri seara la sedinta Coalitiei decisi sa ii forteze mana premierului Calin Popescu Tariceanu, spun surse din cadrul Aliantei. Conducerea PD a fost de parere ca este de datoria sefului liberalilor sa gaseasca o solutie pentru iesi
Liderii PD s-au dus ieri seara la sedinta Coalitiei decisi sa ii forteze mana premierului Calin Popescu Tariceanu, spun surse din cadrul Aliantei. Conducerea PD a fost de parere ca este de datoria sefului liberalilor sa gaseasca o solutie pentru iesirea din impas la Parlament in privinta schimbarii lui Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu. La aceasta situatie s-a ajuns, spun pedistii, exclusiv din cauza lui Calin Popescu Tariceanu, care a refuzat alegerile anticipate, in momente ce pareau prielnice Aliantei PNL-PD. Ei se bazeaza si pe faptul ca pe tot mai multi parlamentari liberali ii lasa nervii, in conditiile blocajului din cele doua Camere, acestia vorbind tot mai des de anticipate. Solutia cea mai simpla, care n-a fost insa aplicata, le-a fost livrata "mura-n-gura" celor din Alianta ieri de Traian Basescu. El a marturisit ca nu pricepe de ce Coalitia s-a incurcat in noi Regulamente cu sute de prevederi, cazand in capcanele PSD, cand puteau fi modificate doua-trei articole ce ar fi oferit posibilitatea debarcarii celor doi pesedisti. Cu o propunere simpla pe tava si cu suparari multe, liderii PD au decis sa-l forteze pe premier sa isi asume responsabilitatea gasirii unei solutii de deblocare a situatiei din Camera si Senat. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.