Nici un partid politic de la noi nu vrea sa serveasca interesul general al tarii, pentru ca nu vor sa piarda prilejul unor dispute violente la validari si la mesaj in Camera sau la Senat. Nu vor sa inteleaga ca este nevoie de o conlucrare a tuturor f
Nici un partid politic de la noi nu vrea sa serveasca interesul general al tarii, pentru ca nu vor sa piarda prilejul unor dispute violente la validari si la mesaj in Camera sau la Senat. Nu vor sa inteleaga ca este nevoie de o conlucrare a tuturor fortelor politice in fata acestei situatii grave in care se afla tara in acest moment, o situatie pe care ei insisi au marturisit-o: daca pleaca liberalii acum, noi nu putem lua conducerea tarii caci suntem dezorganizati si fatal ar trebui sa vie un guvern puternic care nu ne-ar periclita existenta. (...) Acum d-l G. Tatarescu a pornit din nou sa ceara partidelor un armistitiu politic. Noul demers al d-lui Tatarescu n-are numai un caracter politic, ci si unul de interes general.
La municipii si la judete e nevoie de gospodari care sa lucreze in armonie pentru binele orasului sau al judetului, chiar si peste capul organizatiei politice din care face parte, atunci cand interesele o cer.
Se va realiza aceasta? Ne indoim. E prea multa meschinarie politica in cluburi pentru ca sa credem ca un national-taranist ar putea sprijini activitatea unui primar liberal sau ca liberalii ar tolera un primar national-taranist, chiar daca e un goapodar admirabil.
In consecinta, Romania are nevoie acum de un armistitiu politic, altfel ne scufundam de tot.
ZIUA, 6 octombrie 1937


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.