"Povesti vesele cu duci, marchize si bufoni" este spectacolul care reprezinta atat noua intalnire a celor mici cu personaje celebre din opere, operete si muzical-uri, cat si debutul stagiunii Operei Comice pentru Copii, care a avut loc marti 4 octomb
"Povesti vesele cu duci, marchize si bufoni" este spectacolul care reprezinta atat noua intalnire a celor mici cu personaje celebre din opere, operete si muzical-uri, cat si debutul stagiunii Operei Comice pentru Copii, care a avut loc marti 4 octombrie, la Sala mica a Palatului copiilor din Bucuresti. Spectatorii au vazut "Povesti..." cu Valentin Racoveanu, Daniel Filipescu, Cristina Eremia, Vicentiu Taranu, Ion Dimieru, Rodica Ochesanu si Valentino Tiron. Spectacolele sunt programate, ca si in stagiunile anterioare, in fiecare zi de luni si marti, de la orele 16.00. In noiembrie, se va juca baletul de buzunar "Papusile mesterului Coppelius", prezentat intr-o noua viziune scenografica a Vioricai Petrovici, iar in decembrie se va relua premiera de opera a stagiunii precedente, "Farmacistul" de Haydn.
Directorul companiei, Smaranda Oteanu-Bunea, precizeaza ca, fondata in 1998, Opera Comica pentru Copii a fost institutionalizata la inceputul anului 2003, de atunci avand stagiune permanenta, subventionata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Structura stagiunii este gandita in paralel cu anul scolar, incepe in octombrie si se incheie in iunie, cu pauze in timpul vacantelor scolare. Se joaca doar un titlu (cate doua spectacole pe saptamana, respectiv opt pe luna, cand nu sunt vacante), dupa care trece la altul, majoritatea spectacolelor avand loc in Bucuresti. O data pe luna, Opera Comica pentru Copii se afla in turneu la Campina (spectacolul acestei luni a avut loc luni, 3 octombrie). (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.