Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) nu va participa cu stand propriu la Targul International de Turism (ITF), care are loc in perioada 21-24 octombrie la Bucuresti, ca urmare a nemultumirilor exprimate de catre o parte a membrilor sai c
Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) nu va participa cu stand propriu la Targul International de Turism (ITF), care are loc in perioada 21-24 octombrie la Bucuresti, ca urmare a nemultumirilor exprimate de catre o parte a membrilor sai cu privire la conditiile impuse de Romexpo, transmite Mediafax. "Pe parcursul a cinci ani, ANAT a colaborat cu Romexpo in calitate de organizator la desfasurarea si sustinerea targurilor cu specific de turism. De-a lungul colaborarii au aparut diverse nemultumiri ale membrilor asociatiei cu privire la modul de organizare, calitatea serviciilor in targ, mediatizarea insuficienta a evenimentului, modul de alegere a spatiilor de expunere", se precizeaza intr-un comunicat al asociatiei. Potrivit ANAT, desi o parte dintre probleme au fost rezolvate, deficientele esentiale s-au mentinut si, in consecinta, o parte dintre agentiile de turism au decis sa nu participe la targul de turism din aceasta toamna. "Decizia finala de participare la targ a agentiilor de turism membre ANAT apartine fiecarei firme in parte pe considerente economice private", se mentioneaza in comunicat. Reprezentantii asociatiei sunt de parere ca industria turistica din Romania are nevoie de definirea unui nou concept al targurilor nationale de turism, in concordanta cu cerintele internationale in domeniu. "Desi ANAT nu va participa la editia de toamna a ITF, salutam decizia Autoritatii Nationale pentru Turism de a sprijini mediul de afaceri, precum si intentia de a deveni mediator in inceperea procesului de negociere intre Romexpo si asociatiile patronale si profesionale din turism, in vederea conturarii acestui nou concept", se mai arata in comunicat. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.