La inceputurile lumei, oamenii in loc sa se pocaiasca in urma potopului, au deschis in o forma nebuna, lupta cu Dumnezeu. Diavolul, i-a indemnat sa ridice o cladire inalta pana la portile cerului, in care sa se urce cu totii, cand Dumnezeu ar incerca
La inceputurile lumei, oamenii in loc sa se pocaiasca in urma potopului, au deschis in o forma nebuna, lupta cu Dumnezeu. Diavolul, i-a indemnat sa ridice o cladire inalta pana la portile cerului, in care sa se urce cu totii, cand Dumnezeu ar incerca sa mai pedepseasca pe cineva pentru necredinta lor. Voiau oamenii nici mai mult nici mai putin, sa triasca fara credinta, fara Dumnezeu. Turnul Babel a fost o incercare de unire a tuturor oamenilor, ce vorbeau aceiasi limba, impotriva lui Dumnezeu. Ce-a iesit stim. Unirea s'a desfacut, limba unita s'a sfaramat in nenumarate alte limbi, zapacirea a luat loc, turnul nu s'a mai putut inalta si Dumnezeu a privit cu mila din cer, la proastele planuri ale oamenilor zanatici. Turnul Babel a ramas peste veacuri simbolul neoranduielii si al incurcaturilor sociale. Peste mii de ani mai tarziu dupa inaltarea lui Isus la ceruri, niste oameni din diferite parti ale lumii ce vorbeau limbi diferite, s'au adunat la Ierusalim, primind botezul Duhului Sfant. Acei oameni s'au unit si au trait in bucurie ca iarasi au gasit pe Tatal etern, pe care-l pierduse candva. Cei de demult l'au izgonit din inima lor, de aceia au murit nefericiti. Da, este adevarat si pentru noi acestia, ca Turnul Babel a fost si este si va fi in vesnicie, icoana omenirii fara Dumnezeu.
ZIUA, 30 septembrie 1937


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.