Basescu, nas pentru a noua oara Presedintele Traian Basescu a crestinat-o sambata pe micuta Catalina Mihaela Dumitrache, copilul unei familii de sinistrati din comuna galateana Piscu. Si, pentru ca botezul aduce cu sine si cateva pacate iertate

Basescu, nas pentru a noua oara

Presedintele Traian Basescu a crestinat-o sambata pe micuta Catalina Mihaela
Dumitrache, copilul unei familii de sinistrati din comuna galateana Piscu. Si,
pentru ca botezul aduce cu sine si cateva pacate iertate, Basescu a ales sa fie
nas pentru a noua oara. Pe langa agentii SPP, seful statului a fost insotit de sotia sa, Maria, si de fiicele Ioana si Elena. (Erick Hoosz)

Coliziune pe Dunare

Un convoi romanesc cu sase barje a lovit, in noaptea de sambata spre duminica, un tanc petrolier ucrainean, la mila 44, pe Dunare, in zona de frontiera romano-ucraineana, transmite Mediafax. Capitania Tulcea a deschis o ancheta pentru a stabili cauzele producerii accidentului.

Sibiu - Protest pentru unitatea Ardealului
Aproape 1.500 de credinciosi si peste 20 de preoti din Sibiu au participat ieri, dupa slujbele tinute in toate bisericile din oras, la un miting de protest fata de scindarea Mitropoliei Ardealului. Aceasta problema a fost pusa
in discutie imediat dupa alegerea lui Streza ca Mitropolit al Ardealului. Cea de-a doua mitropolie din Ardeal ar trebui sa fie la Cluj si sa-l aiba in frunte pe Bartolomeu Anania, arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului. Problema noii mitropolii va fi luata din nou in discutie la sedinta Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, care va avea loc la Bucuresti, la 17 ianuarie. (Dan Tomozei)
Expeditie - Fotograf roman pe Himalaya
Fotograful Primariei Ramnicu Valcea, Paul Balanca, va putea privi lumea de sus. Nelipsit de la concursurile nationale si internationale de fotografie, el s-a inscris intr-o expeditie, alaturi de colegi din mai multe tari europene, care se va intinde pe parcursul a trei ani. Expeditia va cuprinde trei momente importante: varful Himalaya, Anzii Cordilieri si Patagonia. Fotografiile cele mai reusite vor face parte dintr-o expozitie. (Octavian Herta)

Craiova - Consultari cu lumea interlopa
Primarul Antonie Solomon intentioneaza sa-i aduca pe toti capii lumii interlope din Craiova la masa tratativelor, pentru a vorbi despre modul in care acestia influenteaza imaginea orasului. ""Este o initiativa a mea, prin care vreau sa nu mai aud de lupte de strada care fac rau Craiovei. Poate ca la intalnire am sa chem si politisti, oameni de la SRI"", declara primarul Solomon. Seful Inspectoratului de Politie al judetului Dolj, Georgel Enescu, nu se arata insa prea entuziasmat de ideea lui Solomon. ""Eu nu am de gand sa negociez cu nici un interlop"", a comentat ironic Enescu ideea primarului Craiovei. (Mihai Gavrila)
Activitate - Fostul sef al AVAS revine in avocatura
Fostul presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Gabriel Zbarcea, a revenit in avocatura, devenind managing partner la firma Tuca & Asociatii. El a aratat ca se va implica efectiv in conducerea firmei, prin dezvoltarea directiilor de business, urmarind consolidarea pozitiei pe piata avocaturii. ""Vreau sa cred ca venirea mea la Tuca & Asociatii, precum si cooptarea unui nou partener in persoana lui Robert Rosu, coordonatorul departamentului litigii, vor intari firma"", a declarat Zbarcea, citat de Mediafax.
Vanatoare - Impuscat de primarul Ludusului
Primarul orasului muresean Ludus, Ovidiu Dancu,
si-a impuscat un coleg cu care participa, sambata, la o vanatoare in Sovata, transmite Mediafax. Vanatorul care a fost ranit grav a ajuns la Spitalul Clinic Judetean Mures si, potrivit primarului, este stabilizat, dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale. Chiar si in cazul in care se confirma cele afirmate de primarul orasului Ludus, ca a fost un accident, iar victima va supravietui, Dancu urmea-za sa fie cercetat pentru vatamare corporala din culpa.
Cotroceni - Ordine si decoratii de la seful statului
Traian Basescu a conferit ordine si decoratii post-mortem membrilor echipajului SMURD decedati la Iasi, ordine si medalii celor care s-au remarcat la salvarea sinistratilor la inundatii si decoratii de razboi unor ofiteri SRI si SIE pentru contributia la eliberarea ziaristilor din Irak, informeaza Mediafax.
Accident - Au cazut in Dambovita
Doua persoane au murit si o alta a fost ranita, sambata, in Bucuresti, dupa ce masina in care se aflau a plonjat in Dambovita. Accidentul a avut loc la ora 2:50, pe Splaiul Independentei. Din cauza vitezei, Dragos C. a pierdut controlul asupra autoturismului pe care-l conducea. Masina a rupt parapetul in dreptul imobilului cu numarul 17, plonjand in Dambovita. Soferul si o tanara de 19 ani, aflata pe scaunul din dreapta fata, au murit, in timp ce un barbat aflat si el in masina a fost ranit.
Loto 6/49 - Report la categoria I
Nici unul dintre jucatorii la tragerea Loto 6/49 de ieri nu a ghicit toate cele sase numere norocoase. Numerele extrase au fost 13, 24, 43, 28, 22, 29. La categoria a doua au existat 21 de castigatori care vor primi cate un autoturism Dacia Logan. Si la jocul Noroc a fost report atat la categoria I, cat si la a II-a. Numerele extrase au fost 1965079.

Ocnele Mari - Mai multe familii cer stramutarea
Cateva familii din zona Gorunis si din satul Ocnita, din orasul valcean Ocnele Mari au cerut, in ultima saptamana, sa fie stramutati, dupa ce presedintele Traian Basescu a cerut autoritatilor sa-i informeze pe localnici despre necesitatea stramutarii lor, in conditiile surparilor din zona. ""Pericolul exista in zona si va exista atat timp cat se va extrage sare in solutie pentru unitatile de pe Platforma Chimica. Un numar foarte mare de localnici, aproximativ 20, au venit la Primarie sa ceara stramutarea, imediat dupa vizita presedintelui Traian Basescu"", a declarat ieri primarul orasului Ocnele Mari, Radu Gheorghe.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.