Clanul Camatarilor s-a aflat ieri, in fata magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru a-si sustine recursul formulat impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti, prin care se mentinuse judecarea lor in stare de arest preventiv. Peste
Clanul Camatarilor s-a aflat ieri, in fata magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru a-si sustine recursul formulat impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti, prin care se mentinuse judecarea lor in stare de arest preventiv. Peste 30 de persoane au fost arestate si ulterior condamnate la pedepse cuprinse intre patru si 15 ani de inchisoare, pentru savarsirea infractiunilor de proxenetism, trafic de persoane, lipsire de libertate in mod ilegal, aderare la un grup infractional organizat, santaj si ultraj contra bunelor moravuri.
La sedinta de ieri, au fost prezenti fratii Vasile Balint si Ion Balint, zisi Sile si Nutu Camataru, Angela si Constantin Stoica - fratii celor doi -, Silviu Dudita, zis Fluturica, Calin Stefan, Stan Sile, Petre Maeanu, Marian Simirianu, Georgeta Popa, Florin Pompiliu Moldovan, Adrian Panduru si Iulian Bocu.
Avocatul fratilor Sile si Nutu Camataru, condamnati la 15, respectiv noua ani de puscarie, a sustinut ca acestia au deja de executat pedepse definitive in alte dosare, astfel ca mentinerea lor in stare de arest preventiv nu este justificata. In plus, aparatorul celor doi a precizat ca faptele pentru care acestia au fost trimisi in judecata au fost savarsite in 1994, iar martorii care i-au acuzat atunci nu au mai dat nici o declaratie in acest sens. In concluzie, avocatul a apreciat ca se impune judecarea lor in stare de libertate.
La randul lor, aparatorii celorlalti membri ai clanului Camataru au declarat in cor ca temeiurile care au stat la baza arestarii preventive nu mai subzista, ca nici unul dintre cei inculpati in cauza nici nu reprezinta pericol social si ca nici nu ar putea zadarnici in vreun fel desfasurarea procesului, motiv pentru care se poate admite judecarea acestora in stare de libertate. Mai mult, avocatii au reclamat incalcarea intr-un mod flagrant al dreptului la aparare al clientilor lor, fara a putea exemplifica insa.
Ultimul cuvant al condamnatilor
Unii dintre membrii clanului Camatarilor au dorit sa completeze pledoariile aparatorilor lor. Astfel, Nutu Camataru a declarat ieri ca, chiar daca va fi pus in libertate in acest dosar, va trebui sa isi execute pedeapsa de sase ani de detentie la care a fost condamnat intr-o alta cauza. Stan Sile a provocat insa hohote de ras in sala atunci cand a precizat ca un sot si un tata exemplar, asa cum este el, nu are ce cauta in inchisoare, si a solicitat instantei inlocuirea masurii arestarii preventive cu interdictia de a parasi localitatea sau tara. La randul sau, Georgeta Popa a afirmat ca este nevinovata si, ca atare, mentinerea sa in arest nu se impune. Florin Pompiliu Moldovan s-a aparat amintind instantei ca infractiunile pentru care a fost trimis in judecata nu au fost comise cu violenta. Restul inculpatilor s-au declarat doar de acord cu concluziile aparatorilor.
In cele din urma, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis ca membrii clanului Camataru sa fie judecati in continuare in stare de arest.
Ani grei de puscarie
Fratii Camataru, liderii celui mai temut grup mafiot din Bucuresti, au fost condamnati in 18 iulie a.c. de magistratii Tribunalului Bucuresti, la pedepse cu inchisoarea cuprinse intre patru si 15 ani. Sile Camataru a primit cea mai mare pedeapsa, 15 ani de detentie, iar fratele sau, Nutu, are de executat noua ani de puscarie, dupa ce Tribunalul Bucuresti i-a gasit vinovati de infractiuni de crima organizata si proxenetism. De asemenea, cei doi au mai fost trimisi in judecata si in alte dosare, sub acuzatiile de lipsire de libertate, camatarie, recuperari de bani si cereri de taxe de protectie, trafic de persoane, santaj sau complicitate la aceasta infractiune.
In acelasi timp, judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis condamnarea mamei celor doi, Smaranda Stoica, la cinci ani de detentie, a fratelui acestora, Constantin Stoica la trei ani de inchisoare, si a surorii celor doi Angela Stoica, la 12 ani de puscarie, pentru acuzatiile de constituire a unui grup de prostitutie. Totodata, au fost condamnati la ani grei de inchisoare si "locotenentii" fratilor Camataru. In aceasta ordine de idei, Silviu Dudita, zis "Fluturica", isi va petrece urmatorii 13 ani in spatele gratiilor, Costel Urzica a primit 11 ani de detentie, Iulian Bocu, patru ani, iar Petre Maeanu, cinci ani.
Pe de alta parte, magistratii Tribunalului Bucuresti au decis ca Sile Camataru sa plateasca cheltuieli judiciare de o suta de milioane de lei, iar Silviu Dudita cheltuieli in valoare de 75 de milioane de lei.
La scurt timp dupa pronuntarea sentintei data de Tribunalul Bucuresti, fratii Camataru, impreuna cu aparatorii lor, au formulat recurs impotriva acestei decizii. Recursul este judecat de Curtea de Apel Bucuresti, unde, la termenul anterior, a fost luata in discutie si judecarea inculpatilor in stare de libertate. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.