inundarii din cauza deversarilor de apa din Lacul Herastrau. Zvonul ca lacurile Capitalei dau pe-afara a lovit si in Giulesti si Militari, cartiere invecinate cu Lacul Morii. Am fost ieri sa vedem cat de mare e apa in albia lacului inconjurat de un d
inundarii din cauza deversarilor de apa din Lacul Herastrau. Zvonul ca lacurile Capitalei dau pe-afara a lovit si in Giulesti si Militari, cartiere invecinate cu Lacul Morii. Am fost ieri sa vedem cat de mare e apa in albia lacului inconjurat de un dig gros din beton si am avut sentimentul de siguranta. seful barajului ne-a si aratat nivelul apei, pastrat mai mic decat intr-o perioada normala. Vestea proasta e ca ploile continua si in weekend, iar canalizarea Capitalei este deja suprasolicitata. (Catalina Lohan)

In Giulesti, vecinii se cearta pe vidanje

in zonele inundate de la periferia Capitalei a inceput scandalul intre vecini. Motivul? Toata lumea are nevoie de vidanje, iar numarul si randamentul utilajelor sunt mici. "Ploua rau de patru zile si apa se tot aduna. Oamenii cu utilaje o scot, dar se aduna la loc in cateva ore. Suntem disperati. Trebuie sa stea zilnic cu pompa, ca apa ajunge la un metru", ne-a spus Eugen Pana, unul dintre sinistratii din cartierul Giulesti-Sarbi . Peste drum, un alt bucurestean se certa cu seful echipajului de interventie. Apa incepuse sa intre si in casa lui, iar vidanjele intarziau pe la alti vecini. "Vecinii mi-au spus ca nu e o prioritate la mine. Da' ce? Apa nu intra la fel si in casa mea", incerca sa ne capteze atentia Mihai Dumitru .

Zone in care a fost declarata starea de alerta

Printre localitatile ilfovene in care a fost instituita, ieri dimineata, starea de alerta se afla Buftea, Chitila, Mogosoaia, Dragomiresti, Domnesti, Bragadiru, Jilava, 1 Decembrie, Copaceni, Vidra. Jandarmeria a fost ieri pregatita cu 28 de camioane pentru evacuarea populatiei, in cazul in care situatia impunea aceasta masura.

Inundatiile din 1975

Ultimele inundatii de proportii au lovit Bucurestiul in 1975. Dambovita si-a iesit din matca la podul Hasdeu. Atunci, in jurul statuii din Piata Kogalniceanu s-a circulat cu barca.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.