Uniunea Civica Maghiara (UCM) a decis sa amane declansarea procedurii de strangere de semnaturi in vederea transformarii organizatiei in partid. Inainte de a deveni formatiune politica cu acte in regula, UCM trebuie sa-si rezolve conflictele interne
Uniunea Civica Maghiara (UCM) a decis sa amane declansarea procedurii de strangere de semnaturi in vederea transformarii organizatiei in partid. Inainte de a deveni formatiune politica cu acte in regula, UCM trebuie sa-si rezolve conflictele interne dintre conducerea centrala a Uniunii si organizatia judeteana Bihor, respectiv intre presedintele Szasz Jeno si presedintele Consiliului Alesilor UCM, Szilagyi Zsolt.
Potrivit Mediafax, conducerile organizatiilor locale ale Uniunii se vor intruni la sfarsitul acestei saptamani pentru a dezbate problemele aparute in urma excluderii din organizatie, in august, a doi lideri din Bihor, presedintii organizatiilor de Bihor si Oradea, Czuzi Istvan si Sarkozi Zoltan. Cei doi au fost exclusi deoarece au lansat in mod constant acuzatii la adresa conducerii UCM. Actiunea de strangere de semnaturi trebuia declansata la inceputul acestei luni pentru a fi terminata pana la sfarsitul acestui an. Pentru a se putea inregistra in vederea participarii la alegerile parlamentare, Uniunea Civica Maghiara trebuie sa adune 25.000 de semnaturi din 15 judete si din Bucuresti. Intr-un judet, numarul semnaturilor stranse trebuie sa fie cel putin 300.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.